30 Ocak 2006 Pazartesi

ø¤°`°¤ø,¸_¸,merhaba...

umarım hepiniz iyisinizdir.. sağlığınız, sıhhatiniz yerindedir inşallah... bu soğuk günlerde aman kendinize çok dikkat edin, üşütmeyin sakın :))
neyse iyi dileklerimden sonra postuma giriş yapayım.. pazar günü trafik dersim olmasına rağmen gitmedim.. çünkü yanağım şişmişti biliyorum iyi bir bahane değil ama olsun yine de bahane bahanedir dimi :)) ama derse gitmemiş olmam çalışmicak olmam demek diildi tabiki.. oturdum trafik çalıştım.. umarım sınavlardan rahatlıkla geçerim(amin).. saat 4 gibiydi sanırım yoğun isteğim üzerine dışarıya çıktık.. karar vermekte zorlansak da sonunda Kartal Sahil yolu üstünde bulunan Koçtaş' a gittik.. yalnız insanların bir kısmı güneşi görünce hemen sahile dökülmüş, mangalını kapan sahile pikniğe gitmiş :)) diğer bir kısmı ise sanıyorum koçtaştaydı.. :)) otoparkta dön dolaş yer bulamıyoruz.. gözlerimiz fırıl fırıl dönüoki belki boş bi yer buluruz.. uzun bekleyişimizin sonucunda bi tane yer bulduk, parkedip hemen içeri girdik.. ya neler var ama içerde görseniz.. ne tarafa gitsek bilemedik.. her telden ne ararsan var içerde.. hiç bişi almasanız bile sırf neler varmış, yeni ne çıkmış öğrenmek için gidilir. biz mutfak için bi kaç aksesuar ve altın rengi sprey boya aldık.. sprey boyayı bizim salondaki antika niteliği taşıyan sehpalar için aldım.. zira geçen sene kısa bir dönem ahşap boyama kursuna katılmışlığım olduğu için onlara da bi el atayım istedim..
ve attım da.. annemle birlikte önce zımparaladık ardından hemen spreyleme işlemine başladım.. kurumasını beklediğim aralarda da biraz anneme yardım ettim temizlik için, bi yandan da internette kuzenlerle konuştum.. bi ara serra vardı dersi henüz başlamadığı için internete girmişti okuldan.. ona sehpamın yapım aşamasından bi fotosunu yolladım :)) beendi ama bilmiorum numara yapmış da olabilir :p neyse gelelim sonuca..sehpamızı tamamen boyadıktan sora 1 kat da vernik attım.. artık bloguma koyacağım fotoğraf için poz vermeye hazırdı :)) evettt nası gözüküyorr?? bence çok da kötü diil.. önceki halini düşününce hele.. hee unutmadan bi de annemin yoğun istekleri üzerine bi resim daha eklemeliyim.. annemi biliosunuzdur el nakışı kursuna gidio ismekte.. hesap işi dedikleri enteresan bişi var.. aylardır uğraştığı bi parça vardı.. sonunda bitirdi çok şükür ailecek rahatladık :)) ama annem diye söylemiyorum maşallah çok güzel yapmış..ee kimin annesi tabiki öyle olucak :p.. eseri sizinle paylaşmak istedik sizin yorumlarınız bizim için önemli malum.. başkaa hımm bi kaç birşey daha ekledikten sonra bitireyim artık postumu..
resimde de görüldüğü gibi, yakışıklı, cool kuzenim Ö.F.K.€ kendiyle alakalı bi quiz hazırlamış.. onu yolladı bana 10 tane soru sormuş şıkları da hazırlamış, gayet de güsel olmuştu.. ilk denemem de 50, ikincisin de ise 100 aldım.. tabiki önemli olan 2. siydi zira daha bi tecrübeliydim :))
neyse size sitenin adresii vereyim..

http://www01.quizyourfriends.com/

siz de kendiniz için bi quiz yapıp gönderirseniz seve seve cevaplarız.. yine 100 alırım ben kesin emin olun :)
hımm son bi adres daha vericem size.. serra ve enes iyi bilir bizim odada kilitli kaldığımız oyunları.. o oyunlara bi tane daha ekliyorum.. sevenlerine duyurulur.. ben bişiler yaptım ama tam çözemedim tabiki.. buyrun odaya biraz da siz uğraşın..

http://www.atticescape.com/

işte bu kadar bitti postumuz.. ilerleyen günlerde daha güzel postlarda buluşmak üzre.. bu arada burdan sesleniyorum.. Sema teyzeee, Serraaaa yeni post yazınnnn artıkkk...
Allah'a emanet olun..

28 Ocak 2006 Cumartesi

dişim gitti...

merhabalar öncelikle.. teysem her ne kadar kar yağışından sıkılmış olsa da ben doyamadan karlara, çekip gittiler :p sadece kaldırımlarda yollarda çatılarda buzumsu bişiler kaldı..
dün benim için zorlu bi gündü.. henüz çıkmamış olan bi 20 lik dişimi aldırmak zorundaydım ve günler öncesinde, diş hekiminden randevu almıştık.. ewden yarım saat önce çıktık yürüye yürüye bostancı dişçiye gittik.. böylece hem yürümüş olduk, hem de karlara basmış olduk zevkliydi.. neyse saat tam 3'te diş hekiminin kapısı çaldık.. hemen operasyon başladı.. önce iğneyle uyşturdu.. sora diş etimi kesti.. ve nihayetince dişi çekmeyi başardı.. ben böyle kısacık anlattım ama bu annattım süreç tam tamına 45 dkkaydı.. bundan 3-4 ay önce bi 20lik çektirmiştim aynı bu şekildeydi o da.. 2 kişi uğraşmıştı başımda.. bu sefer bir kişi vardı ama snrm daha kolay çekebilmek için biraz fazla kesti ki 5 dikiş atıldı sonrasında, diğerinde 2 dikiş vardı da.. ama bişi söyliim mi.. dişçi en son hamlesinde, dişimi çekerken çok zorladı o kdr kötü oldumki gözlerim doldu resmen.. ama Allah'a şükür çekip çıkardı.. annem de oturmuş karşıda beni bekliodu.. ii misin die sorunca ben başladım ağlamaya heheeh.. sevinç göz yaşlarıydı tabiki heheh.. neyse hamdolsun bunu da atllattık.. umarım üst 20'liklerimde çıkmaz aynı sorun.. benim ağzım dişlerime oranla biraz küçük olduğu için dişlerin çıkması için yer yoktu ondan çekildi 2 diş.. hatta 3 diş, bunlardan önce bi tane de küçük azı mı feda ettim.. şu anda şişlik var akşam boyunca buz tutmama rağmen.. ve biliyorum ki daha da çok şişicek :(( geçen sefer morarmıştı bi de, şimdi aynı şey olmasın diye yanağıma lasonil sürüp yattım.. buraya dişlerimin resmini koyuorum umarım 'iğrennnnççç' demessiniz.. ben çok seviom onları çok şekerlerr :)) öyle diil mii? düşünüyorum acaba bunlardan küpe mi yapsam hhehehe.. neyse dostlarımm.. kendinize iyi bakın, dişlerinize daha iyi bakın.. byby

25 Ocak 2006 Çarşamba

»dJ §è®®ã« Yayinda


Serra şöhret yolunda ağır ama emin adımlarla ilerliyor..dj oldu kuzenimiz.. ve süpper gidiyo... şahsen ben çok beğendim.. anonslar fln harika ya.. maşallah kıs sana helal olsun.. heheh kuzenimi aşağıdaki adresten dinleyebilirsiniz..

ne yazsam kii..


malum biliyosunuz kar yağışı son hızla dewam etmekte.. gayet güsel bi manzara var sokaklarda, caddelerde.. ben de malum tatildeim.. günlerimi biraz nette, biraz örme işinde, biraz pencerede, biraz karşı komşuda geçiriorum.. birazdan avrupa yakası başlicak, onu izlicem ondan sora aşk oyunu başlicak onu izlicem.. tabi aynı zamanda örgüm de elimde olcak heheh..
kısacık bi post oldu bu ama olsun önemli olan yazmış olmam diil mi? ayrıca penceremden baktıım caddenin, apartmanların kar altındaki hallerini fotoğrafladım.. sizlerle paylaşiim dedim... Allah' a emanetsiniz.

sol taraf gündüz, sağ taraftaki resimler gece çekilmiştir.. bilgilerinize :pp












23 Ocak 2006 Pazartesi

karLaR dü$eRrr... dü$erR dü$eRrr...

evett bugün karlı birgündü.. bizim buralarda gün içinde çok fazla yapmasa da akşama doğru kar yağışı iice kendini göstermeye başladı.. öğleden sonra annemle bi ara dışarı çıktık.. gezindik dışarlarda donduk souktan ama yine de çok zevkliydi.. yün aldım bitane, örme ümidiyle bakalım.. sora hediyelik eşya satan bi dükkana girdik..sadece bakma amacıyla girdik ama boş çıkamadık.. hatta fazla dolu çıktık bir tane çaöaşır sepeti sayesinde.. çok gerekli bi eşyaydı bu kış kıyamette yaa :)) neyse ordan sora markete uğradık.. annem kıtlık mıtlık olur diyeretkten :p ekmek fln aldı heheh ve böylece eve gelmiş olduk.. hee bide sefoşa bitane oyuncakımsı bişi aldım.. hani şey olur ya bölle uygun deliklere uygun şekli sokarsın fln.. hee işte ondan aldım.. sefoşa verdim, sefoş oyuncakla oynarken biz de kızlarla (merve,betül) pencere karşısında oturup karı izledik bi yandan da muhabbet ettik, zevkliydi, hoş oldu bence.. az önce geldim ordan zira epeyce oturmuştum.. neyse bugünlük bu kdr.. postuma istanbul'un kar altındaki fotoğraflarıyla son vermek istiyorum.. Allah'a emanetsiniz..

Ortaköy

Beyoğlu

Sultanahmet Camii

22 Ocak 2006 Pazar

ney üflemeye çalışıorum..

merhabalar.. dünkü postumdan sonra çok fazla ara vermiim dedim.. hemen başlayalım..dün zaten biraz bahsetmiştim snrm, evden çıkmam gerekiyodu o yüzden akşam yayınladım postumu.. o çıkışımızın sebebi hatice teyseme gidicek olmamızdı.. ikeaya gidicekti o biz de annemle birlikte ona eşlik etmek istedik ve yola koyulduk.. fakat ümraniyeye gittiğimizde planın biraz değiştiğini gördük.. biz gelene kdr teyzemi, arkadaşı ve havva teyzem aramış ve geliceklerini söylemişler.. neyse biz ok dedik kabullendik olayı... gelicek olanlar alışveriş için geliolarmış zaten.. onlar gelince bizde takıldık peşlerine ve ümraniyede çarşıyı gezdik.. hava da soğuktu üşüdük biraz ama yine de güzeldi.. peki bişi almasak bile bakmak dolaşmak zevkli oluyor.. ben sadece bi etekle bi eşarp aldım.. çarşı turundan sonra tekrar ümraniyeye, eve geri döndük.. hatice teysem bize çay demledi.. çay içtik nedendir bilmiorum ben ordaki çayı çok sewerim.. ewde bi bardağı zor içen ben oraya gidince 3-4 bardak rahat içebiliyorum.. suyundan olsa gerek..
ney çalmak istediğimden daha önce de bahsetmiştim. hatice teyzemin 4-5 sene önce bi ney kursuna katılmışlığı vardı.. fakat dewam etmeyince neyi de dolap üstlerinde kalmış.. dedim ölle oralarda ölmesin güselim enstrüman aliim ben onu.. o da tabi kıramadı ee bu kdr yüzsüz bi insana daha ne yapılabilir :)) teyse ses çıkaramamıştı.. bildiiniz üzre ses çıkarmak için 2-3 ay belki de daha fazla uğraşılır.. ama sanıyorum ben ses çıkarmayı başardım.. az da olsa benzio gerçek ney sesine..bugün yine uğraştım biraz, kardeşim de benden heves etti o da oturmuş nette araştırmış nasıl ses çıkarılır, nasıl tutulur fln.. o da biraz çıkartıo, ama ben daha güzel üflüom eheheh :p bakalım devamlı uğraşırsam belki kendi çapımda ilerletebilirim umarım..
bugün ayrıca ne yaptım?? 12:00 de sürücü kursuna gittim.. Allah'tan hemen bizim yolun karşısında da üşenmiorum gitmek için :) 16:30' a kdr trafik dersi vardı.. güzel geçti, zevkliydi..
zaten sınıfımız da kalabalık değildi 15-16 kişi gibiydik zannediorum..
sağ tarafta gördüğünüz kitabımın kapağı.. bazen kendime gülüorum.. sırf resim koyayım die yaptığım şeye bakın yaa heheh..ama herşey sizler için inanın başka bi amacım yok :) neyse sürücü kursum böllle gidicek yanlış hatırlamıyorsam 18 şubatta sınavım var.. umarım hepsinden geçerim.. sora bi de direksiyon sınavı var tabi.. açıkcası ondan korkuorum biraz, sanki panik yapıcakmışım gibi gelio.. umarım öyle olmaz. aslında anneme diorum hani biraz direksiyona alışayım, boş yerlerde sürdür beni ama pek yanaşmıo.. bakim belki biraz daha ısrar edersem çıkarır :))
hee bi de unutmadan bu akşam örgü işine başladım.. sabunluk örüorum, can sıkıntısı işte napalım :) yarın gidip bi yerden örgü kitabı alcam belki farklı bi model öğrenirim.. bitirebilirsem fotosunu çeker gösteririm size ördüğümü..
hadi Allaha emanetsiniz.. yorumsuz bırakmayın.. ;)

21 Ocak 2006 Cumartesi

kar yağdı birazcık..

bakalım dün ne yaptık.. dün sabah erkenden kalktım.. kartal adliyesine sabıka kaydı almaya gittik annemle.. saolsun sabahın köründe kalktı beni götürdü oralara.. ben de çok uzun sürücek kuyruklarda beklicem diye düşünürken sıra hemen bana geldi.. yalnız önümde bi adam vardı o da sabıka kaydını alıcak malum.. görevli söylüo " 2 tane ağır cezanız var bi tane trafikte adam yaralama... " bölle bi korktum..sora dedim vayy bee ne yapsan herşeyi işliolar siciline.. ama Allaha hamdolsun benim sicil tertemiz.. hiç bişeye bulaşmamışım :)) adliyeden sonra muhtarlığa gittim ikametgah almak için.. tabi bunları ben ne için yapıom söllemedim dimi.. ehliyet kursuna başlicam da onun için lazımdı bu belgeler.. sora bi de vesikalı kişi vardı.. elimde yeterli sayıda vesikalık olmadığı için çoğaltması amacıyla fotocuya verdim.. eve geldim hemen zira şişliye cevahir alıiveriş merkezine gitmem gerekiyordu.. üniden arkadaşlarım lütfiye ve merveyle sözleşmiştik dünyanın bi ucuna sinemaya gitmek için :)) hazırlanıp çıktım.. yaklaşık 40-45 dakkada sarı dolmuşla taksime gittim.. saat 12:30 idi ve biz 13:00 de kapıda olmak için sözleşmiştik.. dedim bu böyle olmaz.. azcık yürüyeyim de vakit geçsin.. resim de yürüdüüm yoldan ufak bi kare.. sırf postuma koyabilmek için yolun ortasında durdum çektim :)bişi de yok aslında fotoda ama olsun.. bi de baktım bizim buralarda hiç kar yoktu çıktığımda şişlide güzel güzel kar yağıyodu.. sora aldıım haberlere göre bizim burda da azcık yağmış.. neyse nerde kalmıştık..yürüdüm yürüdüm baktım olucak gibi diil en sonunda bi duraktan otobüse binmeye karar verdim.. otobüs beklerken bi otobüsün için merveyi gördüm o beni daha önce farketmiş cama fln vuruo :)) neyse ben de onu gördüm hemen bindim otobüse. cevahire vardığımızda lütfiş henüz gelmemişti. bi o gelene kadar cevahirin haritasını bulduk kaybolmamak için.. azcık gezdik sonra zaten lütfiye geldi.. hemen gittik sinema bölümüne organize işlere 3 öğrenci dedik ve biletimizi aldık.. ve 14:20 seansına girdik.. film güzeldi.. ölle abartmamamk gerekir tabi ama yine de güzeldi.. ben zaten genelde gittiğim her filmi beğenirim.. kötü filmdi cümlesi çıkmaz ağzımdan pek :)) müzikler, istanbul manzaraları fln çok güzeldi.. tolga çevik çok hoştu bence bölle hareketleri, mimikleri çok güldürdü açıkçası. ya bide ilginçtir salonda pek gülen olmadı biz 3 kız dewamlı kıkır kıkır gülüoruz, ama millet pek gülmedi.. çok da kalabalık deildi salon belki de ondandır bilmiorum.. neyse film çıkışında fazla oyalanmadan otobüs duraklarına yöneldik..nihayetinde evime geldimm..
akşam 6 gibiydi bizim kızlar(merve,betül,büşra) ile birlikte tülin yengeme gittik.. terlik bişiler vardı bi arkadaşı satıomuş bakmaya bi gidelim dedik.. ben bi tane terlik aldım fena diildi..kızlar da aldı bişiler.. tülin yengemden sonra babannemlere uğradık.. yarım saat fln oturdukdan sonra kalktık.. malum yaşlılar erken yatıcaklar..
eve geldikten sonra merveyle betülü bize çağırdım.. onların yeni foto makineleriyle çektiği resimler çıkmış.. onları da getirdiler.. bayramda çekmiştik bi kaç resim onları scan ettik.. bazılarını koyim buraya belki merak etmişsinizdir.. yandaki resimde biraz ruhi çıkmışım beyazlığımdan ötürü :)) betülüme bakın yaww.. maşallah güzel kızdır..
bakın bu da Sefam ve ablası merveyle.. mervemizi ve kardeşi de yakıo yine herzamanki gibi hehehe..
neyse çok uzun yazdım ama yine yazıcam bunu bi publish edim dimi.. aslında bu postu yazmaya sabah başlamıştım ama evden çıkmamız gerekti yarıda bırakıp çıktım.. şimdiyeymiş kısmet dimi :) hadi Allah'a emanetsiniz..

19 Ocak 2006 Perşembe

vee bitti..

ewett bugün son finalimi de oldum hayırlısıyla.. inşallah notlarım beklediim kadar kötü gelmez.. dua edin.. ayy ne yazimki başka.. bugün de bişi olmadı.. sabah erkenden okula gittim arkadaşlarla çalışmak için sora sınava girdik.. sınavdan sora da kantinde biraz oturduk sohbet ettik.. ölle de evime döndüm..
bu arada benim ulaşım deniz otobüsüyle oluo dewamlı.. ve 2 gündür deniz bi fırtınalıki sormayın gitsin.. deniz otobüsü zıplaya zıplaya gidio resmen.. Allah'tan alıştım da tutmuo.. ya bi de nedendir bilmiorum ben bu deniz otobüslerini çok seviyorum.. kastettiğim binmeyi sewmek deil.. tipleri çok hoşuam gidio.. :)) komik gelebilir size ama ne bilim bana bölle şirin geliolar.. şirin devler :)) bakın bi resme ama ölle diil mi amaa ;)

18 Ocak 2006 Çarşamba

SeLaMLaR..

snrm yine uzunca bi ara verdim.. ama yoğun bi hafta yaşadım..hala da yaşamaktayım.. bu hafta güz yarıyılının son haftası, ve dolayısıyla finallerim var... Hamdolsun bi tane kaldı bugün itibariyle.. pazartesi 1 adet, salı 1 adet final, 1 adet dosya teslimi bugün de 2 finalim vardı.. sağ salim bitirdikk bakalım.. dua edin Allah'ın izniyle notlarım ii gelsin de kalmiim derslerimden.. yarına da yapı-1 finalim var ona çalışıcam bugün. fazla bişi yazamicam bugün.. bu kdrcık olsun napalım artık.. başka bi sefere.. hepiniz Allah'a emanetsiniz..

bu arada blogcu.comdan blogspot ailesine transfer olan sema teyseme hoşgeldin diorummm..
işte yeni blog ==>http://www.kotulerinanasi.blogspot.com/

resim 1-2 yıllık snrm.. öllesine koydum.. hane boş kalmasın postum dierekten.. o uzaktan görülen şahıs enes oluo.. çok hoşuma gider bu resim.. etraf bembeyaz fln yaa.. bakalım yarın da kar bekliolarmış.. kısmet ;))

14 Ocak 2006 Cumartesi

blog dünyasını sarsan haber...

sayfadan bir görünüm
evett.. bugün itibariylee blog dünyasına bomba düştü.. blog dünyasında yepyeni bir soluk, yepyeni bir ses.. uzun zamandır beklenen blog..

http://www.blogcu.com/kotulerinanasi

ewet yanlış okumadınız.. sema teyzemin de artık bir blog sayfası var.. teyzeciim tebrik ediyorum.. burdan herkesi teyzemin sitesine davet ediyorum.. yorumlarınızı beklioruzz :)

bayram günleri-2

tekrar merhaba kıymetli okuyucularım,
bayram günlerimin ikinci yarısını sizlerle paylaşmak üzereyim.. heheeheh
bayramın 3. günü.. musti ve ahmet bize geldiler.. tabi 3 tane erkek bir olunca ben kendimi yapayalnız hissettim ama ne yaparsın.. bi ara bizim amerikadaki kuzenler ve rizedeki zehra ile chattirirken benim amca oğlu ve eşi geldiler.. annem de evde yoktu.. ben de ne yapıcam tüh tüh şeklinde hayıflanırken kalktım pc başından.. bizim zehrayla bi yandan webcam yapıodum bu benim o kalkışımı görmüş telaşa vermiş bizim kızları da deli işte.. :)) neyse ben o sırada misafirlerime ikramda bulunurken ebru$ aradı merak etmiş.. ben de durumu açıkladım..
neyse ölle annem geldi fln derken misafirlerimiz de kalktılar zaten.. akşama doğru dedemi hala görmediğimiz için onlara gittik fatma yengemlerle birlikte.. orda da biraz oturduk,fatma yengemleri bırakıp sema teyseme gittik.. teyzeciim de hastaydı... hala hasta gerçi tez zamanda geçer inşallah gribin teyze... dikkat et kendine.. orda da ebruyla konuştuk biraz.. neyse nihayetine ordan da evimize gelebildik.. baya bişi yapmışız bee heheh..

bayramın 4. günü tam bir bayram günüydü.. hep istediğim kalabalık bir hava vardı evde :))
önce efnan teysem geldii çocuklarıyla beraber geldi..küçük hamzamız çok tatlı yaw.. maşallah .. o arada biz serra ve ebruya hamza safayı gösterdik webcamden.. ardından akşama doğru mihriye abla çocuklarıyla beraber çıkageldi sürpriz yaptı bize.. hira çok büyümüş .. maşallah çok tatli bişi.. onlardan sonra serkan abi ve dilek abla geldiler, bayram ziyaretine.. fazla oturmadılar, bizden sonra filiz yengemlere geçtiler.. ve son olarak da şemsi amcamlar ailecek geldiler.. onlarda biraz oturup gittiler.. bu arada efoş teyzemler de ssat 10 gibi kalktılar.. ben çok uzun yazmadım ama inanın uzun bi geceydi, oldukça da güzeldi.. : ))) sizleri de bekleriz.. bu arada yukarda resimde gördüünüz küçük yakışıklımız hamza safa, papyona bakın yaww :))
aslında hira'nında resmini çekmiştim ama efoşun makinede kaldılar.. artık başka bi sefere inşallah..
bu arada bizim enes musti ve ahmet 3'lüsü sinemaya gitmişlerdi.. organize işlere.. beenmişler sanırım.. filmin ardından yorum yapıolardı kendi aralarında..
bizim enes bey yetmemiş gibi bugün de gitti sinemaya.. yaw olmazki cnm ben babam ve oğluma gidene kadar akla karayı seçtim, beyimiz hergün sinemalarda sanki o kdr zayıfı ben getirdim hehehehehe kızcak bunu okuyunca ama napimm çalışsaydı dimi kardeşimmmm ;) bu arada resmi de habersiz koyuorum kızıcak ama napimm koyucak başka resim yok :)
bugün annemle kukumav kuşu gibi evdeyiz herzamanki gibi.. annem de her zamanki yerini almış bilenler bilir... aklıma gelmişken bi post yaziim dedim.. umarım severek okursunuz.. Allah'a emanetsiniz.. byyss


burdan baba tarafımdan kuzenlerim olan merveye, betüle ve eğer okuyosa büşraya sesleniyorum.. yaww bi yorum yazın yaaa...olmuo bölle...

11 Ocak 2006 Çarşamba

bayram günleri-1

merhaba.. şimdiden söyliim çok fazla bişi yazmaya niyetli değilim.. sırf arayı çok uzatmamak için yazıorum :) kurban bayramının 1. günü.. öğleye doğru yengemlerle birlikte babanneme gittik.. bu arada bizim burda bi yakışıklı var daha önce de bahsetmiştim Muhammed Sefa'dan, bayramlıklarını giydi geldi ablasının elini öpmeye :p ama görseniz ki resmini koyuorum bi tatlı, bi yakışıklı Allah nazarlardan saklasın.. neyse babannemden bahsedioduk.. oturduk, misafirlik yaptık.. sora kavurma yapıldı, biz de afiyetle yedik.. gurbetçi kızlarımız için de yedik tabiki :) ardından evimize geldik.. kurban etleri geldi.. bu arada Allah hepimizin kestiği kurbanları kabul ve makbul eylesin inşallah.. ilk kez et doğradım.. :))) parmaklarımı da arada kaynatıcam diye korktum ama Allah'tan olmadı öyle bişi azcık bişi kestim o da önemsiz.
2. gün de sabah öyle böyle geçti.. öğleden sonra bi ara merve ve betül ile birlikte sahile inip biraz gezdik.. fazla oyalanmadan eve döndük.. maksat gezmek, evden dışarı çıkmak :p
akşam da ümraniye'ye dedeme gittik.. dedemler gittiğimizde evde değillerdi, dayıma uğradık biz de.. söylemeden geçemeyeceğim yengemin bi baklavası vardı tek kelimeyle süpperdi.. Ellerine sağlık Fatma yngee.. orada epeyce oturduktan sonra dedemlere çıktık.. kimse yoktu.. teysemlerden birkaçını görmeyi ümit etmiştim ama ne yazık ki... :(( neyse kuzen salihi gördük..
bu arada bugün kuzen mehmetin doğum günüydü.. mesaj çekip kutladım ama ulaştı mı bilemiorum.. burdan da tekrar mutlu yıllar mehmet'e... işte böyle.. yeni geldik eve hemen oturayım bişiler yazayım dedim ve yazdım.. hadi kendinize ii bakın.. Görüşmek üzre..

9 Ocak 2006 Pazartesi

bayram tebriği..

Hz. Ibrahim Mekke'deydi. Rüyasında bir ses: "Ey Ibrahim! Allah, oğlun Ismail'i kurban etmeni emrediyor." diyordu. Bu rüya Allah'tan mı, yoksa şeytandan mı bilemedi. Ertesi gün, aynı vakitte aynı rüyayı görünce, rüyanın Allah'tan olduğunu anladı. Bu bir dostluk imtihanıydı. Allahu Teâlâ'nın dostluğuyla sereflenen Hz. Ibrahim'den en sevgili varlığını kurban etmesi isteniyordu. En sevgilinin adi Ismail oldugu için, kurban Ismail'in adıydı. Hz. Ibrahim o sabah Ismail'e, ip ve bıçak almasını, oduna gideceklerini söyledi. Ismail hiç süphelenmedi. Mina mevkiine gelince Hz. Ibrahim rüyayı yavas yavas oğluna anlatmaya basladi. Hayatı veren ve alan Allah değil miydi? Allahu Teâlâ simdi ondan emanet ettiği hayatı geri istiyordu. Bu çok serefli bir alışverişti. Ismail, babasına teslimiyet ve tevekkülle şu cevabı verdi: "Babacığım, ne ile emrolunduysan o işi yap. Beni inşaallah sabredenlerden bulacaksin." Hz. Ibrahim uzun yıllar sahip olamadığı ve yıllar yılı yaptığı duaların kabulü olarak kendisine verilen oğlunu Rabbine takdim ediyordu. Ismail'in son sözleri şu oldu: "Babaciğim ellerimi, ayaklarımı bağla ki fazla çırpınmayayım. Elbiseni topla ki, kan sıçrayıp kirletmesin. Annem görür ve üzülür. Bıçağı şiddetle çal ki ölüm kolay olsun. Beni yüzümün üzerine yatır, yüzüme bakarsan bana acırsın. Ayrıca ben de bıçağı görmeyeyim, korkuveririm. Annemin yanına vardığında selâmımı söyle. (Kurtubi, 15-104) Hz. Ibrahim oğlunu sağ tarafına yatırdı, gözlerini bağladı. Bıçağı oğlunun boynuna olanca gücüyle sürerken "Bismillah" dedi, fakat bıçak kesmedi. Bıçağa baktı, keskindi. Ikinci, üçüncü defa denedi, bıçak yine kesmedi. Hz. Ibrahim yıllar evvel kendisini ateşin yakmadığını hatırladı. Demek ki bu defa da Cenab-ı Hak, bıçağa "Kesme!" emrini vermişti, kesmiyordu. Bir ses duydu. "Allahu Ekber! Allahu Ekber!" diyordu. Başını kaldırdı: Cibril-i Emin yanında semiz bir koç oldugu halde inmekteydi. Hamd ve şükür duyguları içinde "La ilahe illallahu vallahu ekber" dedi. Durumu fark eden Hz. Ismail, Cenab-ı Hakk'a minnet ve şükranlarını dile getirerek "Allahu Ekber ve lillahil hamd" dedi.


Herkesin Kurban Bayramını en içten dileklerimle kutlar, hayırlara vesile olmasını dilerim...

4 günlük postumuz hayırlı uğurlu olsun...

yaw ben alışamadım böyle hergün yazmaya söylemiştim napim... baktım yorumlarda sesler yükselmeye başladı anladım ki yazmanın vakti zamanıdır.. en son 5 gün önce yazmışım epey de bi ara vermişim.. şölle kısa kısa özet geçelim, bakalım kübra bu 5 günde neler yapmış..

05 ocak perşembe günü.. saat 09:00'da Bina Bilgisi-3 dersimin finali vardı. 3,5 saat sürdü.. bu süre zarfında çizim yaptık.. belim koptu diebilirim.. neyseki sağ salim kalkabildim sıradan.. okuldan çıkıp hemen eve geldim.. cuma günü olan finallerime çalıştım..

06 ocak cuma günü.. sabah yine 09:00'da Atatürk İlke ve İnkılapları-1 dersimin finali wardı.. bu ders de çok ilginçtir, geçen dönem 2 numaralısını almıştım ve geçmiştim hamdolsun ama şimdi 1 no'lusundan kalıcam snrm :) sınavdan çıkınca 2. bir sınav bizleri bekliyordu.. ona biraz baktım, şöyle bi göz attım.. nitekim saat11'de beni bekleyen başka bir finalim wardı.. bu dersin adı Strüktür Çözümleme.. birinci sınıfın ilk dönemi alıp, kaldığım bir derstir kendisi.. ve zannediyorum tekrar kalıcam.. zannetmeyin ki sadece kalan benim benimle birlikte kalan 40-50 kişi war.. böyle kolay bir ders.. finallerim bittikten sonra birkaç fotokopi işimiz vardı onları da hallettikten sonra okuldan çıktık.. arkadaşım Merve Şeker ve yeni tanıştığım birinci sınıflardan emine merve ile.. eminönünden kadıköye geçtik.. merveyi otobüsüne uğurladıktan sonra, e.merve ile otobüse bindik.. neyse bu ulaşım faslını çok uzatmadan söyliim evime geldim çok şükür.. akşama nette kuzenlerle konuştum...

07 ocak cmts günü.. kardeşim Enes'le beraber maltepeye gittik.. enesin bi işi vardı onu hallettikten sonra maltepe carrefoura gittik.. amacımız Babam ve Oğlum filmine bilet bulabilmekti.. içeri girdiimiz gibi bilet gişesine koştuk.. neyseki bilet varmış.. aldık 3 tane bilet.. tabi bu sırada saat 12 gibi bişiydi ve saat 3 buçukta başlicaktı film.. anneme haber verdik annem de filme yarım saat kala geldi.. tabi biz o saate kadar enesle perişan perişan geziorus ortalıkta.. bi o mağazaya bi bu mağazaya ayaklarımıza kara sular indi resmen :) ewet çok uzatmadan Babam ve Oğlum'a gelmek istiyorum.. gerçekten beklediğim kadar güzel bi filmmiş.. hala gitmeyen varsa mutlaka gidin derim.. özellikle hümeyra ve çetin tekindor çok güsel oynamışlar.. ben , özellikle çetin tekindorun hemen hemen her konuşmasında ağladım diyebilirim.. ilk yarısı genellikle komik de olsa ben ilk yarıda da ağladım.. sanırım ağlamaya gittiim için çok ağladım.. hatta kendimi tuttum hıçkırmamak için.. film tek kelimeyle mükemmeldi..ne de olsa bi çağan ırmak filmiydi..bütün ekibi ve oyuncuları tebrik ediyorum burdan.. hepsi okuyacaktır zaten eminimmm :)))
bu arada akşam Serra ve Ebruyla konuştuk.. bitane köpek almışlar zaten biliosunuzdur.. ondan bahsettik, Serra ona çektiği videoları,resimleri yolladı.. çok şirin bişi yaww.. koşarken arkadan çok komik gösüküyor.. enes ona merinos diyo :)) adı da pasha ya ben hemen bi fes taktım kafasına. tam paşa oldu şimdi dimi?? bu blog çok uzamaya başladı.. sanırım gerçekten hergün yazsam daha iyi olacak.. çok kısa bi şekilde pazarı da yazalım da bitsin...

08 ocak pazar.. tipik bir pazar sabahının ardndan.. betüllere gittim.. yengemle merve dışarı çıkıcaktı ben de betüle eşlik edeyim dedim.. sefoşumla oynadık.. şu sıralar oldukça yaramaz bi çocuk oldu çıktı.. yerinde durmuo hiç .. resimde çok masum görünebilir ama o görünüşüne hiç aldanmayın derim.. ama sefoşum bitanedir..
neyse bu postumu da bu yakışıklıyla bitirmiş olayım..yeterince uzadı sanırım.. Allaha emanet olun hepiniz.. yorumlarınızı bekliyorum..

4 Ocak 2006 Çarşamba

tarihi çevre değerlendirmesi diye bi ders..

merhabalarr.. ben bölle hergün hergün post yazmaya alışamadım.. o yüsden bölle ara ara yazdıım postlarla yetinmek zorunda kalıcaksınız..öncelikle pazartesiden başlıyalım.. pazartesi günü oturdum pc karşısına bi yandan kuzenlerle sohbet ettim bi yandan da autocadde uygulama projesi çizimlerimi yapmaya çalıştım.. gece 03:30 idi bitirdiimde .. sabah kalktım bi kaç bişi ekledikten sora çıktı aldım pcden..öğleden sonra okula gittim çizdiklerimi hocaya göstermek için fakat bi önceki haftadan çok farklı bişi çizmediim için pek bişi söllemedi. sadece cumaya tamamlayıp getir dedi.. size bi tane acemi çizimi gösterim.. yanda gördüünüz resim yaptıım projenin ön görünüşü.. bilmiorum siz ne düşünürsünüz..bakalım ne diceksiniz olağanüstü çizimime :p gerçi jpeg haline gelince biraz kötü oldu, inanın normalde bu kdr kötü diil :)) salı akşamı, çarşambaya finalim olmasına rağmen (tarihi çevre değerlendirmesi dersinden) oturdum ne kdr dizi varsa hepsini izledim.. çok faydası oluo ya bana. önce yağmur zamanını izledim yağmur zamanında şu sıralar güsel şeyler oluodu.. fakat tam güsel olaylar derken pürüz çıkmaya başlıoo.. resimde gördüünüz esas kızın (Eylül) ,esas oğlanın (Fırat) kollarındayken :) fıratın kızını görmesiyle suratının aldığı şekildir.. bakalım ne olucakk..yağmur zamanından sonra da Aliyeyi izledim.. onuda anlatmiim artık..
Bugüne geçeim.. sabah 11:00 de okula gittim.. arkadaşlarla tarihi çevre değerlendirmesi finaline çalıştık.. derse 2-3 kez girmeme rağmen dewamsızlıktan kalmamışım.. ismimi yazıp imza atan arkadaşlara teşekkür ederim..finalimi sorucak olursanız cevap veriim fena diildi.. umarım geçerim ve bi dersden daha kalmamış olurum :)) Duanızı eksik etmeyin..

şu sıralar dinlediim bi parça var paylaşmak istedim.. Ömer Faruk Tekbilek'in bi eseri.. mutlaka duymuşsunuzdur..
http://www.omarfaruktekbilek.com/samples/bazaar2.mp3
tıklayıp bi dinleyin.. ben dinlerken huzur buluyorum sanki.. zaten ney sesini, kanun sesini çok severim.. seneye nasip olursa ney kursuna gitmek istiorum.. bakalım kısmet.. Allah'a emanet olun...

1 Ocak 2006 Pazar

2006'nın ilk postu..

2006 yılı inşallah hepimize Mutluluk, Huzur, Sağlık,Başarı getirir.neyse kısaca dileklerimi belirttikten sora yılın ilk günü neler yaptıımı biraz anlatayım... sabah kalktık, öğleye doğru ailecek yapılan tipik bir pazar kahvaltısından sonra annem ve ben ümraniyeye Hatice teysemi almaya gittik. annem önceki günden gezmeye gitmek için söz vermişti de... biz de gezmek,dolaşmak olsun bi de deişiklik olsun die adından çok bahsettiren Şişlideki İstanbul Cevahir Alışveriş Merkezine gittik.. otoparka girerken ilk kez gördüüm bi güvenlik önlemiyle karşılaştım.. görevliler tek tek arabaların bagajlarını açıp baktılar.. ilginç geldi dier alışveriş merkezlerinde hiç bölle bişi görmediydim dee :) görgüsüslük mü oluo acep :p herneyse alışveriş merkezi çokkk büyükmüş gerçekten.. dünyanın 2. büyük avmymiş zaten.. insanın başı dönüo.. gitmeden önce hakkında çok eleştiri okumuştum, gerek mimarisi açısından, gerek bulunduu yer açısından.. çok merkezi bi yerde olması tabi pek hoş bişi deil.. çünkü zaten trafiğin normalde bile youn olduğu bi yer ee bi de cevahir açılınca iice kitlendi diebiliriz.. ama bi mimarlık öğrencisi olarak mimarisini beendiimi söyleyebilirim. modern,hoş bi görüntüsü var hem içinde hem dışında.. bir sürü mağazası var snrm bizim gördüklerimiz 10 da 1 i bile deildir :) aşağıdan yukarıya doğru baktıında tepende kocaman bi saat duruo fotoğrafda gördünüz saat oluyo gerçi pek belli diil ama biraz dikkat ederseniz aşağıdaki 9 rakamını görebilirsiniz bide hemen solunda bi tane yelkovanı var akrep nerde bilemiorum :)) neyse biz pek bi beendik Cevahiri gidip görün derim.. daha sonra teysemi evine bırakıp kendi evimize doğru yönelmişken aklıma hala 'Babam ve Oğlum'a gitmemiş olduğum geldi ve ısrarlarım sonucu Eneside alarak Maltepe Carrefoura gittik.. gittik ama gişe önünde bizi bekleyen sürpisden bihaberdik.. kağıtlar sırayla asılmış gişeye.. 18:00, 19:30 ve 21:00 seanslarından Babam ve Sebime (:)) yer kalmamıştı.. tabi boynu bükük ayrıldık ordan ve nihayetinde evimize döndük.. fakat merveden sözü aldık bi ara gitcekmişiz Babam ve Oğluma.. bakalım beklediim kadar varmıymışş?
bu arada şişliden dönerken boğaz köprüsünde çok güsel bir manzara vardı fotoğraf çekmeden duramadım.. bi de köprüden bi foto olsun dimi? acaba bu bendeki fotoğraf görgüsüslüğü mü???

30 Ocak 2006 Pazartesi

ø¤°`°¤ø,¸_¸,merhaba...

umarım hepiniz iyisinizdir.. sağlığınız, sıhhatiniz yerindedir inşallah... bu soğuk günlerde aman kendinize çok dikkat edin, üşütmeyin sakın :))
neyse iyi dileklerimden sonra postuma giriş yapayım.. pazar günü trafik dersim olmasına rağmen gitmedim.. çünkü yanağım şişmişti biliyorum iyi bir bahane değil ama olsun yine de bahane bahanedir dimi :)) ama derse gitmemiş olmam çalışmicak olmam demek diildi tabiki.. oturdum trafik çalıştım.. umarım sınavlardan rahatlıkla geçerim(amin).. saat 4 gibiydi sanırım yoğun isteğim üzerine dışarıya çıktık.. karar vermekte zorlansak da sonunda Kartal Sahil yolu üstünde bulunan Koçtaş' a gittik.. yalnız insanların bir kısmı güneşi görünce hemen sahile dökülmüş, mangalını kapan sahile pikniğe gitmiş :)) diğer bir kısmı ise sanıyorum koçtaştaydı.. :)) otoparkta dön dolaş yer bulamıyoruz.. gözlerimiz fırıl fırıl dönüoki belki boş bi yer buluruz.. uzun bekleyişimizin sonucunda bi tane yer bulduk, parkedip hemen içeri girdik.. ya neler var ama içerde görseniz.. ne tarafa gitsek bilemedik.. her telden ne ararsan var içerde.. hiç bişi almasanız bile sırf neler varmış, yeni ne çıkmış öğrenmek için gidilir. biz mutfak için bi kaç aksesuar ve altın rengi sprey boya aldık.. sprey boyayı bizim salondaki antika niteliği taşıyan sehpalar için aldım.. zira geçen sene kısa bir dönem ahşap boyama kursuna katılmışlığım olduğu için onlara da bi el atayım istedim..
ve attım da.. annemle birlikte önce zımparaladık ardından hemen spreyleme işlemine başladım.. kurumasını beklediğim aralarda da biraz anneme yardım ettim temizlik için, bi yandan da internette kuzenlerle konuştum.. bi ara serra vardı dersi henüz başlamadığı için internete girmişti okuldan.. ona sehpamın yapım aşamasından bi fotosunu yolladım :)) beendi ama bilmiorum numara yapmış da olabilir :p neyse gelelim sonuca..sehpamızı tamamen boyadıktan sora 1 kat da vernik attım.. artık bloguma koyacağım fotoğraf için poz vermeye hazırdı :)) evettt nası gözüküyorr?? bence çok da kötü diil.. önceki halini düşününce hele.. hee unutmadan bi de annemin yoğun istekleri üzerine bi resim daha eklemeliyim.. annemi biliosunuzdur el nakışı kursuna gidio ismekte.. hesap işi dedikleri enteresan bişi var.. aylardır uğraştığı bi parça vardı.. sonunda bitirdi çok şükür ailecek rahatladık :)) ama annem diye söylemiyorum maşallah çok güzel yapmış..ee kimin annesi tabiki öyle olucak :p.. eseri sizinle paylaşmak istedik sizin yorumlarınız bizim için önemli malum.. başkaa hımm bi kaç birşey daha ekledikten sonra bitireyim artık postumu..
resimde de görüldüğü gibi, yakışıklı, cool kuzenim Ö.F.K.€ kendiyle alakalı bi quiz hazırlamış.. onu yolladı bana 10 tane soru sormuş şıkları da hazırlamış, gayet de güsel olmuştu.. ilk denemem de 50, ikincisin de ise 100 aldım.. tabiki önemli olan 2. siydi zira daha bi tecrübeliydim :))
neyse size sitenin adresii vereyim..

http://www01.quizyourfriends.com/

siz de kendiniz için bi quiz yapıp gönderirseniz seve seve cevaplarız.. yine 100 alırım ben kesin emin olun :)
hımm son bi adres daha vericem size.. serra ve enes iyi bilir bizim odada kilitli kaldığımız oyunları.. o oyunlara bi tane daha ekliyorum.. sevenlerine duyurulur.. ben bişiler yaptım ama tam çözemedim tabiki.. buyrun odaya biraz da siz uğraşın..

http://www.atticescape.com/

işte bu kadar bitti postumuz.. ilerleyen günlerde daha güzel postlarda buluşmak üzre.. bu arada burdan sesleniyorum.. Sema teyzeee, Serraaaa yeni post yazınnnn artıkkk...
Allah'a emanet olun..

28 Ocak 2006 Cumartesi

dişim gitti...

merhabalar öncelikle.. teysem her ne kadar kar yağışından sıkılmış olsa da ben doyamadan karlara, çekip gittiler :p sadece kaldırımlarda yollarda çatılarda buzumsu bişiler kaldı..
dün benim için zorlu bi gündü.. henüz çıkmamış olan bi 20 lik dişimi aldırmak zorundaydım ve günler öncesinde, diş hekiminden randevu almıştık.. ewden yarım saat önce çıktık yürüye yürüye bostancı dişçiye gittik.. böylece hem yürümüş olduk, hem de karlara basmış olduk zevkliydi.. neyse saat tam 3'te diş hekiminin kapısı çaldık.. hemen operasyon başladı.. önce iğneyle uyşturdu.. sora diş etimi kesti.. ve nihayetince dişi çekmeyi başardı.. ben böyle kısacık anlattım ama bu annattım süreç tam tamına 45 dkkaydı.. bundan 3-4 ay önce bi 20lik çektirmiştim aynı bu şekildeydi o da.. 2 kişi uğraşmıştı başımda.. bu sefer bir kişi vardı ama snrm daha kolay çekebilmek için biraz fazla kesti ki 5 dikiş atıldı sonrasında, diğerinde 2 dikiş vardı da.. ama bişi söyliim mi.. dişçi en son hamlesinde, dişimi çekerken çok zorladı o kdr kötü oldumki gözlerim doldu resmen.. ama Allah'a şükür çekip çıkardı.. annem de oturmuş karşıda beni bekliodu.. ii misin die sorunca ben başladım ağlamaya heheeh.. sevinç göz yaşlarıydı tabiki heheh.. neyse hamdolsun bunu da atllattık.. umarım üst 20'liklerimde çıkmaz aynı sorun.. benim ağzım dişlerime oranla biraz küçük olduğu için dişlerin çıkması için yer yoktu ondan çekildi 2 diş.. hatta 3 diş, bunlardan önce bi tane de küçük azı mı feda ettim.. şu anda şişlik var akşam boyunca buz tutmama rağmen.. ve biliyorum ki daha da çok şişicek :(( geçen sefer morarmıştı bi de, şimdi aynı şey olmasın diye yanağıma lasonil sürüp yattım.. buraya dişlerimin resmini koyuorum umarım 'iğrennnnççç' demessiniz.. ben çok seviom onları çok şekerlerr :)) öyle diil mii? düşünüyorum acaba bunlardan küpe mi yapsam hhehehe.. neyse dostlarımm.. kendinize iyi bakın, dişlerinize daha iyi bakın.. byby

25 Ocak 2006 Çarşamba

»dJ §è®®ã« Yayinda


Serra şöhret yolunda ağır ama emin adımlarla ilerliyor..dj oldu kuzenimiz.. ve süpper gidiyo... şahsen ben çok beğendim.. anonslar fln harika ya.. maşallah kıs sana helal olsun.. heheh kuzenimi aşağıdaki adresten dinleyebilirsiniz..

ne yazsam kii..


malum biliyosunuz kar yağışı son hızla dewam etmekte.. gayet güsel bi manzara var sokaklarda, caddelerde.. ben de malum tatildeim.. günlerimi biraz nette, biraz örme işinde, biraz pencerede, biraz karşı komşuda geçiriorum.. birazdan avrupa yakası başlicak, onu izlicem ondan sora aşk oyunu başlicak onu izlicem.. tabi aynı zamanda örgüm de elimde olcak heheh..
kısacık bi post oldu bu ama olsun önemli olan yazmış olmam diil mi? ayrıca penceremden baktıım caddenin, apartmanların kar altındaki hallerini fotoğrafladım.. sizlerle paylaşiim dedim... Allah' a emanetsiniz.

sol taraf gündüz, sağ taraftaki resimler gece çekilmiştir.. bilgilerinize :pp












23 Ocak 2006 Pazartesi

karLaR dü$eRrr... dü$erR dü$eRrr...

evett bugün karlı birgündü.. bizim buralarda gün içinde çok fazla yapmasa da akşama doğru kar yağışı iice kendini göstermeye başladı.. öğleden sonra annemle bi ara dışarı çıktık.. gezindik dışarlarda donduk souktan ama yine de çok zevkliydi.. yün aldım bitane, örme ümidiyle bakalım.. sora hediyelik eşya satan bi dükkana girdik..sadece bakma amacıyla girdik ama boş çıkamadık.. hatta fazla dolu çıktık bir tane çaöaşır sepeti sayesinde.. çok gerekli bi eşyaydı bu kış kıyamette yaa :)) neyse ordan sora markete uğradık.. annem kıtlık mıtlık olur diyeretkten :p ekmek fln aldı heheh ve böylece eve gelmiş olduk.. hee bide sefoşa bitane oyuncakımsı bişi aldım.. hani şey olur ya bölle uygun deliklere uygun şekli sokarsın fln.. hee işte ondan aldım.. sefoşa verdim, sefoş oyuncakla oynarken biz de kızlarla (merve,betül) pencere karşısında oturup karı izledik bi yandan da muhabbet ettik, zevkliydi, hoş oldu bence.. az önce geldim ordan zira epeyce oturmuştum.. neyse bugünlük bu kdr.. postuma istanbul'un kar altındaki fotoğraflarıyla son vermek istiyorum.. Allah'a emanetsiniz..

Ortaköy

Beyoğlu

Sultanahmet Camii

22 Ocak 2006 Pazar

ney üflemeye çalışıorum..

merhabalar.. dünkü postumdan sonra çok fazla ara vermiim dedim.. hemen başlayalım..dün zaten biraz bahsetmiştim snrm, evden çıkmam gerekiyodu o yüzden akşam yayınladım postumu.. o çıkışımızın sebebi hatice teyseme gidicek olmamızdı.. ikeaya gidicekti o biz de annemle birlikte ona eşlik etmek istedik ve yola koyulduk.. fakat ümraniyeye gittiğimizde planın biraz değiştiğini gördük.. biz gelene kdr teyzemi, arkadaşı ve havva teyzem aramış ve geliceklerini söylemişler.. neyse biz ok dedik kabullendik olayı... gelicek olanlar alışveriş için geliolarmış zaten.. onlar gelince bizde takıldık peşlerine ve ümraniyede çarşıyı gezdik.. hava da soğuktu üşüdük biraz ama yine de güzeldi.. peki bişi almasak bile bakmak dolaşmak zevkli oluyor.. ben sadece bi etekle bi eşarp aldım.. çarşı turundan sonra tekrar ümraniyeye, eve geri döndük.. hatice teysem bize çay demledi.. çay içtik nedendir bilmiorum ben ordaki çayı çok sewerim.. ewde bi bardağı zor içen ben oraya gidince 3-4 bardak rahat içebiliyorum.. suyundan olsa gerek..
ney çalmak istediğimden daha önce de bahsetmiştim. hatice teyzemin 4-5 sene önce bi ney kursuna katılmışlığı vardı.. fakat dewam etmeyince neyi de dolap üstlerinde kalmış.. dedim ölle oralarda ölmesin güselim enstrüman aliim ben onu.. o da tabi kıramadı ee bu kdr yüzsüz bi insana daha ne yapılabilir :)) teyse ses çıkaramamıştı.. bildiiniz üzre ses çıkarmak için 2-3 ay belki de daha fazla uğraşılır.. ama sanıyorum ben ses çıkarmayı başardım.. az da olsa benzio gerçek ney sesine..bugün yine uğraştım biraz, kardeşim de benden heves etti o da oturmuş nette araştırmış nasıl ses çıkarılır, nasıl tutulur fln.. o da biraz çıkartıo, ama ben daha güzel üflüom eheheh :p bakalım devamlı uğraşırsam belki kendi çapımda ilerletebilirim umarım..
bugün ayrıca ne yaptım?? 12:00 de sürücü kursuna gittim.. Allah'tan hemen bizim yolun karşısında da üşenmiorum gitmek için :) 16:30' a kdr trafik dersi vardı.. güzel geçti, zevkliydi..
zaten sınıfımız da kalabalık değildi 15-16 kişi gibiydik zannediorum..
sağ tarafta gördüğünüz kitabımın kapağı.. bazen kendime gülüorum.. sırf resim koyayım die yaptığım şeye bakın yaa heheh..ama herşey sizler için inanın başka bi amacım yok :) neyse sürücü kursum böllle gidicek yanlış hatırlamıyorsam 18 şubatta sınavım var.. umarım hepsinden geçerim.. sora bi de direksiyon sınavı var tabi.. açıkcası ondan korkuorum biraz, sanki panik yapıcakmışım gibi gelio.. umarım öyle olmaz. aslında anneme diorum hani biraz direksiyona alışayım, boş yerlerde sürdür beni ama pek yanaşmıo.. bakim belki biraz daha ısrar edersem çıkarır :))
hee bi de unutmadan bu akşam örgü işine başladım.. sabunluk örüorum, can sıkıntısı işte napalım :) yarın gidip bi yerden örgü kitabı alcam belki farklı bi model öğrenirim.. bitirebilirsem fotosunu çeker gösteririm size ördüğümü..
hadi Allaha emanetsiniz.. yorumsuz bırakmayın.. ;)

21 Ocak 2006 Cumartesi

kar yağdı birazcık..

bakalım dün ne yaptık.. dün sabah erkenden kalktım.. kartal adliyesine sabıka kaydı almaya gittik annemle.. saolsun sabahın köründe kalktı beni götürdü oralara.. ben de çok uzun sürücek kuyruklarda beklicem diye düşünürken sıra hemen bana geldi.. yalnız önümde bi adam vardı o da sabıka kaydını alıcak malum.. görevli söylüo " 2 tane ağır cezanız var bi tane trafikte adam yaralama... " bölle bi korktum..sora dedim vayy bee ne yapsan herşeyi işliolar siciline.. ama Allaha hamdolsun benim sicil tertemiz.. hiç bişeye bulaşmamışım :)) adliyeden sonra muhtarlığa gittim ikametgah almak için.. tabi bunları ben ne için yapıom söllemedim dimi.. ehliyet kursuna başlicam da onun için lazımdı bu belgeler.. sora bi de vesikalı kişi vardı.. elimde yeterli sayıda vesikalık olmadığı için çoğaltması amacıyla fotocuya verdim.. eve geldim hemen zira şişliye cevahir alıiveriş merkezine gitmem gerekiyordu.. üniden arkadaşlarım lütfiye ve merveyle sözleşmiştik dünyanın bi ucuna sinemaya gitmek için :)) hazırlanıp çıktım.. yaklaşık 40-45 dakkada sarı dolmuşla taksime gittim.. saat 12:30 idi ve biz 13:00 de kapıda olmak için sözleşmiştik.. dedim bu böyle olmaz.. azcık yürüyeyim de vakit geçsin.. resim de yürüdüüm yoldan ufak bi kare.. sırf postuma koyabilmek için yolun ortasında durdum çektim :)bişi de yok aslında fotoda ama olsun.. bi de baktım bizim buralarda hiç kar yoktu çıktığımda şişlide güzel güzel kar yağıyodu.. sora aldıım haberlere göre bizim burda da azcık yağmış.. neyse nerde kalmıştık..yürüdüm yürüdüm baktım olucak gibi diil en sonunda bi duraktan otobüse binmeye karar verdim.. otobüs beklerken bi otobüsün için merveyi gördüm o beni daha önce farketmiş cama fln vuruo :)) neyse ben de onu gördüm hemen bindim otobüse. cevahire vardığımızda lütfiş henüz gelmemişti. bi o gelene kadar cevahirin haritasını bulduk kaybolmamak için.. azcık gezdik sonra zaten lütfiye geldi.. hemen gittik sinema bölümüne organize işlere 3 öğrenci dedik ve biletimizi aldık.. ve 14:20 seansına girdik.. film güzeldi.. ölle abartmamamk gerekir tabi ama yine de güzeldi.. ben zaten genelde gittiğim her filmi beğenirim.. kötü filmdi cümlesi çıkmaz ağzımdan pek :)) müzikler, istanbul manzaraları fln çok güzeldi.. tolga çevik çok hoştu bence bölle hareketleri, mimikleri çok güldürdü açıkçası. ya bide ilginçtir salonda pek gülen olmadı biz 3 kız dewamlı kıkır kıkır gülüoruz, ama millet pek gülmedi.. çok da kalabalık deildi salon belki de ondandır bilmiorum.. neyse film çıkışında fazla oyalanmadan otobüs duraklarına yöneldik..nihayetinde evime geldimm..
akşam 6 gibiydi bizim kızlar(merve,betül,büşra) ile birlikte tülin yengeme gittik.. terlik bişiler vardı bi arkadaşı satıomuş bakmaya bi gidelim dedik.. ben bi tane terlik aldım fena diildi..kızlar da aldı bişiler.. tülin yengemden sonra babannemlere uğradık.. yarım saat fln oturdukdan sonra kalktık.. malum yaşlılar erken yatıcaklar..
eve geldikten sonra merveyle betülü bize çağırdım.. onların yeni foto makineleriyle çektiği resimler çıkmış.. onları da getirdiler.. bayramda çekmiştik bi kaç resim onları scan ettik.. bazılarını koyim buraya belki merak etmişsinizdir.. yandaki resimde biraz ruhi çıkmışım beyazlığımdan ötürü :)) betülüme bakın yaww.. maşallah güzel kızdır..
bakın bu da Sefam ve ablası merveyle.. mervemizi ve kardeşi de yakıo yine herzamanki gibi hehehe..
neyse çok uzun yazdım ama yine yazıcam bunu bi publish edim dimi.. aslında bu postu yazmaya sabah başlamıştım ama evden çıkmamız gerekti yarıda bırakıp çıktım.. şimdiyeymiş kısmet dimi :) hadi Allah'a emanetsiniz..

19 Ocak 2006 Perşembe

vee bitti..

ewett bugün son finalimi de oldum hayırlısıyla.. inşallah notlarım beklediim kadar kötü gelmez.. dua edin.. ayy ne yazimki başka.. bugün de bişi olmadı.. sabah erkenden okula gittim arkadaşlarla çalışmak için sora sınava girdik.. sınavdan sora da kantinde biraz oturduk sohbet ettik.. ölle de evime döndüm..
bu arada benim ulaşım deniz otobüsüyle oluo dewamlı.. ve 2 gündür deniz bi fırtınalıki sormayın gitsin.. deniz otobüsü zıplaya zıplaya gidio resmen.. Allah'tan alıştım da tutmuo.. ya bi de nedendir bilmiorum ben bu deniz otobüslerini çok seviyorum.. kastettiğim binmeyi sewmek deil.. tipleri çok hoşuam gidio.. :)) komik gelebilir size ama ne bilim bana bölle şirin geliolar.. şirin devler :)) bakın bi resme ama ölle diil mi amaa ;)

18 Ocak 2006 Çarşamba

SeLaMLaR..

snrm yine uzunca bi ara verdim.. ama yoğun bi hafta yaşadım..hala da yaşamaktayım.. bu hafta güz yarıyılının son haftası, ve dolayısıyla finallerim var... Hamdolsun bi tane kaldı bugün itibariyle.. pazartesi 1 adet, salı 1 adet final, 1 adet dosya teslimi bugün de 2 finalim vardı.. sağ salim bitirdikk bakalım.. dua edin Allah'ın izniyle notlarım ii gelsin de kalmiim derslerimden.. yarına da yapı-1 finalim var ona çalışıcam bugün. fazla bişi yazamicam bugün.. bu kdrcık olsun napalım artık.. başka bi sefere.. hepiniz Allah'a emanetsiniz..

bu arada blogcu.comdan blogspot ailesine transfer olan sema teyseme hoşgeldin diorummm..
işte yeni blog ==>http://www.kotulerinanasi.blogspot.com/

resim 1-2 yıllık snrm.. öllesine koydum.. hane boş kalmasın postum dierekten.. o uzaktan görülen şahıs enes oluo.. çok hoşuma gider bu resim.. etraf bembeyaz fln yaa.. bakalım yarın da kar bekliolarmış.. kısmet ;))

14 Ocak 2006 Cumartesi

blog dünyasını sarsan haber...

sayfadan bir görünüm
evett.. bugün itibariylee blog dünyasına bomba düştü.. blog dünyasında yepyeni bir soluk, yepyeni bir ses.. uzun zamandır beklenen blog..

http://www.blogcu.com/kotulerinanasi

ewet yanlış okumadınız.. sema teyzemin de artık bir blog sayfası var.. teyzeciim tebrik ediyorum.. burdan herkesi teyzemin sitesine davet ediyorum.. yorumlarınızı beklioruzz :)

bayram günleri-2

tekrar merhaba kıymetli okuyucularım,
bayram günlerimin ikinci yarısını sizlerle paylaşmak üzereyim.. heheeheh
bayramın 3. günü.. musti ve ahmet bize geldiler.. tabi 3 tane erkek bir olunca ben kendimi yapayalnız hissettim ama ne yaparsın.. bi ara bizim amerikadaki kuzenler ve rizedeki zehra ile chattirirken benim amca oğlu ve eşi geldiler.. annem de evde yoktu.. ben de ne yapıcam tüh tüh şeklinde hayıflanırken kalktım pc başından.. bizim zehrayla bi yandan webcam yapıodum bu benim o kalkışımı görmüş telaşa vermiş bizim kızları da deli işte.. :)) neyse ben o sırada misafirlerime ikramda bulunurken ebru$ aradı merak etmiş.. ben de durumu açıkladım..
neyse ölle annem geldi fln derken misafirlerimiz de kalktılar zaten.. akşama doğru dedemi hala görmediğimiz için onlara gittik fatma yengemlerle birlikte.. orda da biraz oturduk,fatma yengemleri bırakıp sema teyseme gittik.. teyzeciim de hastaydı... hala hasta gerçi tez zamanda geçer inşallah gribin teyze... dikkat et kendine.. orda da ebruyla konuştuk biraz.. neyse nihayetine ordan da evimize gelebildik.. baya bişi yapmışız bee heheh..

bayramın 4. günü tam bir bayram günüydü.. hep istediğim kalabalık bir hava vardı evde :))
önce efnan teysem geldii çocuklarıyla beraber geldi..küçük hamzamız çok tatlı yaw.. maşallah .. o arada biz serra ve ebruya hamza safayı gösterdik webcamden.. ardından akşama doğru mihriye abla çocuklarıyla beraber çıkageldi sürpriz yaptı bize.. hira çok büyümüş .. maşallah çok tatli bişi.. onlardan sonra serkan abi ve dilek abla geldiler, bayram ziyaretine.. fazla oturmadılar, bizden sonra filiz yengemlere geçtiler.. ve son olarak da şemsi amcamlar ailecek geldiler.. onlarda biraz oturup gittiler.. bu arada efoş teyzemler de ssat 10 gibi kalktılar.. ben çok uzun yazmadım ama inanın uzun bi geceydi, oldukça da güzeldi.. : ))) sizleri de bekleriz.. bu arada yukarda resimde gördüünüz küçük yakışıklımız hamza safa, papyona bakın yaww :))
aslında hira'nında resmini çekmiştim ama efoşun makinede kaldılar.. artık başka bi sefere inşallah..
bu arada bizim enes musti ve ahmet 3'lüsü sinemaya gitmişlerdi.. organize işlere.. beenmişler sanırım.. filmin ardından yorum yapıolardı kendi aralarında..
bizim enes bey yetmemiş gibi bugün de gitti sinemaya.. yaw olmazki cnm ben babam ve oğluma gidene kadar akla karayı seçtim, beyimiz hergün sinemalarda sanki o kdr zayıfı ben getirdim hehehehehe kızcak bunu okuyunca ama napimm çalışsaydı dimi kardeşimmmm ;) bu arada resmi de habersiz koyuorum kızıcak ama napimm koyucak başka resim yok :)
bugün annemle kukumav kuşu gibi evdeyiz herzamanki gibi.. annem de her zamanki yerini almış bilenler bilir... aklıma gelmişken bi post yaziim dedim.. umarım severek okursunuz.. Allah'a emanetsiniz.. byyss


burdan baba tarafımdan kuzenlerim olan merveye, betüle ve eğer okuyosa büşraya sesleniyorum.. yaww bi yorum yazın yaaa...olmuo bölle...

11 Ocak 2006 Çarşamba

bayram günleri-1

merhaba.. şimdiden söyliim çok fazla bişi yazmaya niyetli değilim.. sırf arayı çok uzatmamak için yazıorum :) kurban bayramının 1. günü.. öğleye doğru yengemlerle birlikte babanneme gittik.. bu arada bizim burda bi yakışıklı var daha önce de bahsetmiştim Muhammed Sefa'dan, bayramlıklarını giydi geldi ablasının elini öpmeye :p ama görseniz ki resmini koyuorum bi tatlı, bi yakışıklı Allah nazarlardan saklasın.. neyse babannemden bahsedioduk.. oturduk, misafirlik yaptık.. sora kavurma yapıldı, biz de afiyetle yedik.. gurbetçi kızlarımız için de yedik tabiki :) ardından evimize geldik.. kurban etleri geldi.. bu arada Allah hepimizin kestiği kurbanları kabul ve makbul eylesin inşallah.. ilk kez et doğradım.. :))) parmaklarımı da arada kaynatıcam diye korktum ama Allah'tan olmadı öyle bişi azcık bişi kestim o da önemsiz.
2. gün de sabah öyle böyle geçti.. öğleden sonra bi ara merve ve betül ile birlikte sahile inip biraz gezdik.. fazla oyalanmadan eve döndük.. maksat gezmek, evden dışarı çıkmak :p
akşam da ümraniye'ye dedeme gittik.. dedemler gittiğimizde evde değillerdi, dayıma uğradık biz de.. söylemeden geçemeyeceğim yengemin bi baklavası vardı tek kelimeyle süpperdi.. Ellerine sağlık Fatma yngee.. orada epeyce oturduktan sonra dedemlere çıktık.. kimse yoktu.. teysemlerden birkaçını görmeyi ümit etmiştim ama ne yazık ki... :(( neyse kuzen salihi gördük..
bu arada bugün kuzen mehmetin doğum günüydü.. mesaj çekip kutladım ama ulaştı mı bilemiorum.. burdan da tekrar mutlu yıllar mehmet'e... işte böyle.. yeni geldik eve hemen oturayım bişiler yazayım dedim ve yazdım.. hadi kendinize ii bakın.. Görüşmek üzre..

9 Ocak 2006 Pazartesi

bayram tebriği..

Hz. Ibrahim Mekke'deydi. Rüyasında bir ses: "Ey Ibrahim! Allah, oğlun Ismail'i kurban etmeni emrediyor." diyordu. Bu rüya Allah'tan mı, yoksa şeytandan mı bilemedi. Ertesi gün, aynı vakitte aynı rüyayı görünce, rüyanın Allah'tan olduğunu anladı. Bu bir dostluk imtihanıydı. Allahu Teâlâ'nın dostluğuyla sereflenen Hz. Ibrahim'den en sevgili varlığını kurban etmesi isteniyordu. En sevgilinin adi Ismail oldugu için, kurban Ismail'in adıydı. Hz. Ibrahim o sabah Ismail'e, ip ve bıçak almasını, oduna gideceklerini söyledi. Ismail hiç süphelenmedi. Mina mevkiine gelince Hz. Ibrahim rüyayı yavas yavas oğluna anlatmaya basladi. Hayatı veren ve alan Allah değil miydi? Allahu Teâlâ simdi ondan emanet ettiği hayatı geri istiyordu. Bu çok serefli bir alışverişti. Ismail, babasına teslimiyet ve tevekkülle şu cevabı verdi: "Babacığım, ne ile emrolunduysan o işi yap. Beni inşaallah sabredenlerden bulacaksin." Hz. Ibrahim uzun yıllar sahip olamadığı ve yıllar yılı yaptığı duaların kabulü olarak kendisine verilen oğlunu Rabbine takdim ediyordu. Ismail'in son sözleri şu oldu: "Babaciğim ellerimi, ayaklarımı bağla ki fazla çırpınmayayım. Elbiseni topla ki, kan sıçrayıp kirletmesin. Annem görür ve üzülür. Bıçağı şiddetle çal ki ölüm kolay olsun. Beni yüzümün üzerine yatır, yüzüme bakarsan bana acırsın. Ayrıca ben de bıçağı görmeyeyim, korkuveririm. Annemin yanına vardığında selâmımı söyle. (Kurtubi, 15-104) Hz. Ibrahim oğlunu sağ tarafına yatırdı, gözlerini bağladı. Bıçağı oğlunun boynuna olanca gücüyle sürerken "Bismillah" dedi, fakat bıçak kesmedi. Bıçağa baktı, keskindi. Ikinci, üçüncü defa denedi, bıçak yine kesmedi. Hz. Ibrahim yıllar evvel kendisini ateşin yakmadığını hatırladı. Demek ki bu defa da Cenab-ı Hak, bıçağa "Kesme!" emrini vermişti, kesmiyordu. Bir ses duydu. "Allahu Ekber! Allahu Ekber!" diyordu. Başını kaldırdı: Cibril-i Emin yanında semiz bir koç oldugu halde inmekteydi. Hamd ve şükür duyguları içinde "La ilahe illallahu vallahu ekber" dedi. Durumu fark eden Hz. Ismail, Cenab-ı Hakk'a minnet ve şükranlarını dile getirerek "Allahu Ekber ve lillahil hamd" dedi.


Herkesin Kurban Bayramını en içten dileklerimle kutlar, hayırlara vesile olmasını dilerim...

4 günlük postumuz hayırlı uğurlu olsun...

yaw ben alışamadım böyle hergün yazmaya söylemiştim napim... baktım yorumlarda sesler yükselmeye başladı anladım ki yazmanın vakti zamanıdır.. en son 5 gün önce yazmışım epey de bi ara vermişim.. şölle kısa kısa özet geçelim, bakalım kübra bu 5 günde neler yapmış..

05 ocak perşembe günü.. saat 09:00'da Bina Bilgisi-3 dersimin finali vardı. 3,5 saat sürdü.. bu süre zarfında çizim yaptık.. belim koptu diebilirim.. neyseki sağ salim kalkabildim sıradan.. okuldan çıkıp hemen eve geldim.. cuma günü olan finallerime çalıştım..

06 ocak cuma günü.. sabah yine 09:00'da Atatürk İlke ve İnkılapları-1 dersimin finali wardı.. bu ders de çok ilginçtir, geçen dönem 2 numaralısını almıştım ve geçmiştim hamdolsun ama şimdi 1 no'lusundan kalıcam snrm :) sınavdan çıkınca 2. bir sınav bizleri bekliyordu.. ona biraz baktım, şöyle bi göz attım.. nitekim saat11'de beni bekleyen başka bir finalim wardı.. bu dersin adı Strüktür Çözümleme.. birinci sınıfın ilk dönemi alıp, kaldığım bir derstir kendisi.. ve zannediyorum tekrar kalıcam.. zannetmeyin ki sadece kalan benim benimle birlikte kalan 40-50 kişi war.. böyle kolay bir ders.. finallerim bittikten sonra birkaç fotokopi işimiz vardı onları da hallettikten sonra okuldan çıktık.. arkadaşım Merve Şeker ve yeni tanıştığım birinci sınıflardan emine merve ile.. eminönünden kadıköye geçtik.. merveyi otobüsüne uğurladıktan sonra, e.merve ile otobüse bindik.. neyse bu ulaşım faslını çok uzatmadan söyliim evime geldim çok şükür.. akşama nette kuzenlerle konuştum...

07 ocak cmts günü.. kardeşim Enes'le beraber maltepeye gittik.. enesin bi işi vardı onu hallettikten sonra maltepe carrefoura gittik.. amacımız Babam ve Oğlum filmine bilet bulabilmekti.. içeri girdiimiz gibi bilet gişesine koştuk.. neyseki bilet varmış.. aldık 3 tane bilet.. tabi bu sırada saat 12 gibi bişiydi ve saat 3 buçukta başlicaktı film.. anneme haber verdik annem de filme yarım saat kala geldi.. tabi biz o saate kadar enesle perişan perişan geziorus ortalıkta.. bi o mağazaya bi bu mağazaya ayaklarımıza kara sular indi resmen :) ewet çok uzatmadan Babam ve Oğlum'a gelmek istiyorum.. gerçekten beklediğim kadar güzel bi filmmiş.. hala gitmeyen varsa mutlaka gidin derim.. özellikle hümeyra ve çetin tekindor çok güsel oynamışlar.. ben , özellikle çetin tekindorun hemen hemen her konuşmasında ağladım diyebilirim.. ilk yarısı genellikle komik de olsa ben ilk yarıda da ağladım.. sanırım ağlamaya gittiim için çok ağladım.. hatta kendimi tuttum hıçkırmamak için.. film tek kelimeyle mükemmeldi..ne de olsa bi çağan ırmak filmiydi..bütün ekibi ve oyuncuları tebrik ediyorum burdan.. hepsi okuyacaktır zaten eminimmm :)))
bu arada akşam Serra ve Ebruyla konuştuk.. bitane köpek almışlar zaten biliosunuzdur.. ondan bahsettik, Serra ona çektiği videoları,resimleri yolladı.. çok şirin bişi yaww.. koşarken arkadan çok komik gösüküyor.. enes ona merinos diyo :)) adı da pasha ya ben hemen bi fes taktım kafasına. tam paşa oldu şimdi dimi?? bu blog çok uzamaya başladı.. sanırım gerçekten hergün yazsam daha iyi olacak.. çok kısa bi şekilde pazarı da yazalım da bitsin...

08 ocak pazar.. tipik bir pazar sabahının ardndan.. betüllere gittim.. yengemle merve dışarı çıkıcaktı ben de betüle eşlik edeyim dedim.. sefoşumla oynadık.. şu sıralar oldukça yaramaz bi çocuk oldu çıktı.. yerinde durmuo hiç .. resimde çok masum görünebilir ama o görünüşüne hiç aldanmayın derim.. ama sefoşum bitanedir..
neyse bu postumu da bu yakışıklıyla bitirmiş olayım..yeterince uzadı sanırım.. Allaha emanet olun hepiniz.. yorumlarınızı bekliyorum..

4 Ocak 2006 Çarşamba

tarihi çevre değerlendirmesi diye bi ders..

merhabalarr.. ben bölle hergün hergün post yazmaya alışamadım.. o yüsden bölle ara ara yazdıım postlarla yetinmek zorunda kalıcaksınız..öncelikle pazartesiden başlıyalım.. pazartesi günü oturdum pc karşısına bi yandan kuzenlerle sohbet ettim bi yandan da autocadde uygulama projesi çizimlerimi yapmaya çalıştım.. gece 03:30 idi bitirdiimde .. sabah kalktım bi kaç bişi ekledikten sora çıktı aldım pcden..öğleden sonra okula gittim çizdiklerimi hocaya göstermek için fakat bi önceki haftadan çok farklı bişi çizmediim için pek bişi söllemedi. sadece cumaya tamamlayıp getir dedi.. size bi tane acemi çizimi gösterim.. yanda gördüünüz resim yaptıım projenin ön görünüşü.. bilmiorum siz ne düşünürsünüz..bakalım ne diceksiniz olağanüstü çizimime :p gerçi jpeg haline gelince biraz kötü oldu, inanın normalde bu kdr kötü diil :)) salı akşamı, çarşambaya finalim olmasına rağmen (tarihi çevre değerlendirmesi dersinden) oturdum ne kdr dizi varsa hepsini izledim.. çok faydası oluo ya bana. önce yağmur zamanını izledim yağmur zamanında şu sıralar güsel şeyler oluodu.. fakat tam güsel olaylar derken pürüz çıkmaya başlıoo.. resimde gördüünüz esas kızın (Eylül) ,esas oğlanın (Fırat) kollarındayken :) fıratın kızını görmesiyle suratının aldığı şekildir.. bakalım ne olucakk..yağmur zamanından sonra da Aliyeyi izledim.. onuda anlatmiim artık..
Bugüne geçeim.. sabah 11:00 de okula gittim.. arkadaşlarla tarihi çevre değerlendirmesi finaline çalıştık.. derse 2-3 kez girmeme rağmen dewamsızlıktan kalmamışım.. ismimi yazıp imza atan arkadaşlara teşekkür ederim..finalimi sorucak olursanız cevap veriim fena diildi.. umarım geçerim ve bi dersden daha kalmamış olurum :)) Duanızı eksik etmeyin..

şu sıralar dinlediim bi parça var paylaşmak istedim.. Ömer Faruk Tekbilek'in bi eseri.. mutlaka duymuşsunuzdur..
http://www.omarfaruktekbilek.com/samples/bazaar2.mp3
tıklayıp bi dinleyin.. ben dinlerken huzur buluyorum sanki.. zaten ney sesini, kanun sesini çok severim.. seneye nasip olursa ney kursuna gitmek istiorum.. bakalım kısmet.. Allah'a emanet olun...

1 Ocak 2006 Pazar

2006'nın ilk postu..

2006 yılı inşallah hepimize Mutluluk, Huzur, Sağlık,Başarı getirir.neyse kısaca dileklerimi belirttikten sora yılın ilk günü neler yaptıımı biraz anlatayım... sabah kalktık, öğleye doğru ailecek yapılan tipik bir pazar kahvaltısından sonra annem ve ben ümraniyeye Hatice teysemi almaya gittik. annem önceki günden gezmeye gitmek için söz vermişti de... biz de gezmek,dolaşmak olsun bi de deişiklik olsun die adından çok bahsettiren Şişlideki İstanbul Cevahir Alışveriş Merkezine gittik.. otoparka girerken ilk kez gördüüm bi güvenlik önlemiyle karşılaştım.. görevliler tek tek arabaların bagajlarını açıp baktılar.. ilginç geldi dier alışveriş merkezlerinde hiç bölle bişi görmediydim dee :) görgüsüslük mü oluo acep :p herneyse alışveriş merkezi çokkk büyükmüş gerçekten.. dünyanın 2. büyük avmymiş zaten.. insanın başı dönüo.. gitmeden önce hakkında çok eleştiri okumuştum, gerek mimarisi açısından, gerek bulunduu yer açısından.. çok merkezi bi yerde olması tabi pek hoş bişi deil.. çünkü zaten trafiğin normalde bile youn olduğu bi yer ee bi de cevahir açılınca iice kitlendi diebiliriz.. ama bi mimarlık öğrencisi olarak mimarisini beendiimi söyleyebilirim. modern,hoş bi görüntüsü var hem içinde hem dışında.. bir sürü mağazası var snrm bizim gördüklerimiz 10 da 1 i bile deildir :) aşağıdan yukarıya doğru baktıında tepende kocaman bi saat duruo fotoğrafda gördünüz saat oluyo gerçi pek belli diil ama biraz dikkat ederseniz aşağıdaki 9 rakamını görebilirsiniz bide hemen solunda bi tane yelkovanı var akrep nerde bilemiorum :)) neyse biz pek bi beendik Cevahiri gidip görün derim.. daha sonra teysemi evine bırakıp kendi evimize doğru yönelmişken aklıma hala 'Babam ve Oğlum'a gitmemiş olduğum geldi ve ısrarlarım sonucu Eneside alarak Maltepe Carrefoura gittik.. gittik ama gişe önünde bizi bekleyen sürpisden bihaberdik.. kağıtlar sırayla asılmış gişeye.. 18:00, 19:30 ve 21:00 seanslarından Babam ve Sebime (:)) yer kalmamıştı.. tabi boynu bükük ayrıldık ordan ve nihayetinde evimize döndük.. fakat merveden sözü aldık bi ara gitcekmişiz Babam ve Oğluma.. bakalım beklediim kadar varmıymışş?
bu arada şişliden dönerken boğaz köprüsünde çok güsel bir manzara vardı fotoğraf çekmeden duramadım.. bi de köprüden bi foto olsun dimi? acaba bu bendeki fotoğraf görgüsüslüğü mü???