30 Nisan 2006 Pazar

İstanbul yeni vapurlarını seçiyor..

iyi günler.. ya baktım bizim blog ahalisinden ses çıkmıo, ben bişiler yazim dedim..
yine şölle bi kısa özet geçicem..
salı günü, öğleden sonra uygulama projesi dersi için okula gittim, lütfiye de gelmişti.. hoca geldikten sonra da biz çizmeye devam ettik.. sonra tashihimizi aldık, yine bissürü bişi istedi hocam.. sonra çıktık okuldan evlerimize doğru yola koyulduk.. akşam gelince yapı uyg. için çizim yaptım..
çarşamba günü annemle birlikte, efoş teysemi de alıp ümraniyeye gittik.. ben orda biraz kaldıktan sonra üsküdar iskeleye gittim. arkadaşım merveyle buluşup kabataşa geçtik motorla.. uygarlık tarihi adlı dersin vizesi vardı.. test usulüydü sınav hem de 5 soru.. salladık çıktık, azcık da kopya aldık :))
sınav çıkışı mervenin teklifi üzerine ortaköye gidicektik fakat daha sonra tuba bizi okulun karşısında bulunan, ama bizim daha önce hiç gitmediğimiz KahveDünyası'na çağırdı..
zeynep, tuba, yakut, lütfiye, merve ve ben olmak üzre 6 kişiydik.. masa bulmakta oldukça zorlandık zira kalabalık bi mekan.. ama çok beğendim.. içeri girince zaten önce kahve kokusunu hissediyosunuz.. ama biz yine de hava sıcak olduğundan dondurma yemek istedik.. bi yandan da sohbet ettik, çok eğlenceli geçti.. masaya ikram olsun die küçük çikolata kaplı kahve çekirdeklerinden getirdiler.. çok lezzetliydiler.. çıkarken bizimkilere bi paket aldım geldim, onlar da beğendiler..
perşembe günümüze gelince yapı uygulama dersim vardı.. hocadan tashihimi aldıp çıktım.. akşam eve geldikten sonra oturdum saat 2'lere kadar up için çizim yaptım.. ama ne yazıkki cuma günü hocayı bulamadık.. dersten önce lütfiyeyle nişantaşına vitraya gidelim demiştik.. hoca projemizdeki lavabo ve klozetler için vitradan cd alabilirsiniz demişti, biz de o niyetle gittik ama ne yazıkki, ellerinde öyle verebilcekleri bi cd yokmuş, zaten kullandıkları program da farklı bişiymiş.. elimiz boş çıkmak istemediğim için bi tane katalog istedim kız da sağolsun bizi boş göndermedi.. vitradan çıktıktan sonra otobüs durağında beklerken aklıma hiç fotoğraf çekmediğim geldi.. hemen karşımda duran binayı çektim, güzel bişiye benziodu :)) maksat fotoğraf çekmek olsun dimi :p
okula geldik yalnız hoca sınıfta diildik, kürsüye gittik sorduk, biraz önce sınıfta olduğunu söylediler.. biraz daha hocayı aradıktan sonra sınıfta oturup beklemeye başladık, ama hoca gelmedi.. biz de boynumuz bükük okuldan ayrıldık..
cumartesi günü merve, betül, enes ve ben babanneme gittik.. oturduk sohbet ettik, güzel geçti.. sonra eve dönerken enesle birlikte annemin siparişlerini aldık.. hava da çok güzeldi.. serin serin rüzgar esiodu.. yürümek güzel oldu..
bugün de tipik bir pazar sabah kahvaltısı ettik, sonra bi nete bakim dedim, şimdi postumu yazıorum, büyük ihtimal birazdan ödeve oturucam.. aa bu arada belki haberiniz yoktur duyurmuş oliim.. İstanbullular yeni vapurlarını seçiyorlar.. http://www.sirketihayriye.com/?page=Anket adresine girip değişik vapur modellerine bakıp, içlerinden birine oy verebilirsiniz.. evett benden bu kadar hadi bakalım bundan sonrası size ait,yorumlarınızı beklerim..

24 Nisan 2006 Pazartesi

uff yazıcak bişi gelmio aklıma..

merhaba..
aslında yazıcak çok bişi yok.. baktım aradan çok zaman geçmiş, arayı daha da açmamak için yazıyorum..

hafta içi okuldu evdi git gel yaptım, yani her zamanki gibi.. akşamları çizim yapmakla geçti... cuma günü sınavım vardı bişiler çizdim çıktım.. lütfiyeyle birlikte cağaloğluna eskiz scholler almaya gittik.. orda aha ucuz oluyo ya ondan gidioz cağaloğluna.. bi kaç eskiz aldım bissürü de scholler aldım, bi de rapido aldım.. bunların hepsi yapı uygulama projemin teslimi için gerekli malzemelerdir.. inşallah projelerimi güzel bi şekilde teslim ederim..

cumartesi günü ise büyük gündü.. bikaç zamandır gündemde olan nişan.. evet hatice teysemi de nişanladık.. gittik ümraniyeye.. teysemler fln hep ordaydı.. misafirlerimiz geldi.. ikramlar yapıldı.. yüzükler takıldı.. yani hep bilinen nişanlar başka değişik bişi yok.. akşama da eve geldik.. ayaklarımızı uzatıp uyuduk, iice yorulmuştuk da..

pazar günü biraz rahatsızdım.. uyudum.. annem sema teysemle sahilde yürüyüşe çıktılar.. ben de kıvrandım evde :(

bugün de evde temizlik vardı anneme yardım ettim.. sonra serkan abimle birlikte direksiyon dersine çıktık.. sağolsun kırmadı beni.. sahilde küçükyalıda aldım arabayı kartala kadar götürdüm, ordan da geri küçükyalıya getirdim..Allah'a çok şükür arkadan da kimse vurmadı :p sonra serkan abime bıraktım direksiyonu... evin önüne getirmeye cesaret edemedim de .. inşAllah ilerleyen derslerimiz de onlarda olur..


resim olmayınca arşivleri karıştırdım.yıllar önce çektiğim bir resimdir bu çok eskilerdenn :p nette gördüm, çok hoşuma gitti, sizinle paylaşiim istedim.. şimdilik bu kadar.. kendinize iyi bakın..

aa bu arada yazmadan geçemiicem.. sema teysem yeni blog açtı.. bugün oturdum saydım, hesaplarıma göre 5. blog oldu bu.. zannediorum blog dünyası artık hareket geçmeli. artık bu sema hanıma dur demenin vakti geldi hehueeuehu :p

17 Nisan 2006 Pazartesi

eminim beni çok özlediniz :))

geçirdiğim trafik kazasından sonra hiç bişi yazmamışım snrm.. 1 hafta olmuş tam tamına..
bu arada arabayı sanayide yaptırdı bize çarpan adam.. ve snrm 200-300 gibi bişiye malolmuş.. aklınızda bulunsun servislere gidip de dünyanın parasını ödemeyin..
evet bu haftanın özetini şöyle bi yazmaya çalışayım..

salı günü okula gittim.. uygulama projesi dersi için hocamla görüştüm... eve geldim.. yapı uygulama çizim dedim biraz.. bi yandan dizi dinleyip bi yandan çizim yaptım..

çarşamba günü, okula gitmedim.. yapı uygulamanın çizimlerini yaptım.. akşam üstü filiz yengem ve fatma yengemlerle birlikte sahile gittik.. ebrarla sefa çok mutlu oldular, ne zamandır dışarı çıkmıolarmış.. çayırlarda koşturdum onları :))ama yoruldum yani. güneş de vardı, yandım.. yukarda resimde gördüğünüz bizim sefa.. güneşten gözlerini kısıodu ben de gözlüğü taktım sefaya, pek de yakıştı dimi :))
neyse yürüye yürüye idealtepeye kadar gittik.. oturduk biraz dinlendik.. daha sonra merve geldi okuldan.. ölle de eve geldik zaten.. bu resim de dönerken cektiğim bi fotoğraf.. ne güzel batıyo güneş dimiii??

perşembe günü yapı uygulama vizem vardı.. tahminimden ii geçti.. umarım sonucu da bir o kadar güzel gelir..
bu arada akşam eve gelince fehiman teysem aradı bizi.. evine hırsız girmiş.. tekrar geçmiş olsun diyorumm.. inşallah çaldıkları da, hırsızlar da bulunur..

cuma günü de annemle fehiman teyseme gittik.. bizden sonra arkadaşları geldi, onlarla konuştuk.. konu hep hırsızlıktı :)
annemle bi ara pazara gittik.. bişiler aldık, sora tekrar feyo teyseme gittik biraz oturup evimize döndük..

cumartesi günü benim için yorucu bi gündü.. uygulama projesi dersi için workshop dedikleri bi olay vardı.. tophane meydanında bulunan tarihi eserlerin günümüzdeki izlerini konu alan bi araştırma dosyası hazırlicaktık.. bi ara hocamız eşliğinde mekanları gezdik.. sonra kendi başımıza bakınmaya dewam ettik..

bu gördüğünüz cami kılıç ali paşa camii.. yanında da restorasyon çalışmaları hala dewam etmekte olan tophane meydanı çeşmesii..


bu gördünüz tarihi yapı da tophane-i amire.. İstanbul'un fethinden sonra Fatih Sultan Mehmet tarafından, top dökümü için yapılmıştır.. şu anda mimar sinan üniveristesi sanat ve kültür merkezi olarak kullanılmaktadir..

böyle işte.. bu resimlerden birsürü çektik ve onları dosya haline getircez.. cuma günü de bununla ilgili bi sınav olucaz.. bakalım ne yapıcam.. akşam eve gelene kadar öldüm diyebilirim.. çok yoruldum.. akşam eve gelince güzelce dinlendim.. snrm biraz da nete girdim..

pazar günü evdeydim.. biraz ödev yaptım, biraz nete girdim.. gece zehrayla konuştuk derin konulardan bahsettik :)) şimdi ne olduğunu yazmiimm.. bilen bilio zaten.. ;) işte böyle bi haftamı annatmaya çalıştım.. gerisi size kalmış..yorumlarınızı bekliyorum..


bu arada istanbulun her yerinde laleler açmaya başladı.. çok güzel gözüküyorlar.. laleler tekrardan memleketlerine döndüler galiba..

10 Nisan 2006 Pazartesi

görünmez kaza dedikleri bu olsa gerek..

hemen başlayalım.. cmsti günü sema teysem ve musti bizdeydi.. oturduk, muhabbet ettik, güzel bi gündü..akşam musti bizde kaldı..enesle pc başındaydılar devamlı..
pazar günü annemle birlikte bi direksiyon dersi yapalım dedik.. musti de bizde olduuğu için katılmak istedi..ben istemedim dedim emanet çocuk nolur nolmaz.. ama musti ben arkada sağ tarafta otururum diince :) ii dedik.. onu da aldık sahile gittik.. güzel geçti.. gerçi bi ara ışıklarda annem duramayacağımı sanıp öyle bi baırdı ki ödüm patladı diebilirim :)) panikli şahıs işte :pp neye bölle kazasız belasız evimize geldik.. öğleden sonra feyo teysem ve ebrar geldiler.ömer gelmedi çünkü enes yoktu, okulundan bi kaç kişi ve öğretmeniyle beraber sabancı üniversitesinde okuldaki şiddetle alakalı bi konferansa katıldı... biz feyo teysemlerle birlikte sahile gittik.. gezdik, arabayı idealtepede bırakıp maltepeye yürüdük.. sonra hatice teysem arkadaşıyla beraber geldi.. işimiz bitince haticeyi de alıp eve döndük.. annem bişiler hazırlamıştı onlardan yedik.. teysemler de yiip hemen kalktılar :)
akşam betülle sefa geldi.. sora bi ara ben gittim onnara.. eğlendik her zamanki gibi..
aaa bu arada bak yazmayı unuttum. cuma akşamı gelince serraları aradım.. yaklaşık 1 saatlik bi konuşma kartı almıştım sabah.. harciim dedim.. çok güzeldi.. çok eğlendik.. gelmeden önce bi hasret gidermiş olduk.. dimii??
evett gelelim asıl önemli olayımıza.. bu sabah serkan abime, beni direksiyon dersine çıkarması için rica ettim.. o da sağolsun kırmadı saat 11 gibiydi çıktık.. O, evin önünden benim çıkmamı istedi ama ben ısrarla karşı çıkınca sahile kadar sürdü.. sahilde müsait bi yerde durduk yer değiştirdik.. ben biraz oyalandım, aynaydı, koltuktu fln onları ayarladım.. tam sinyal verip kalkıcaktım ki.. resimde gördüğünüz beyaz renault 34 ZZ 6303 plakalı araba arkadan bizim arabaya girdi.. girdi dediysem ölle büyük bi hasar yok arabada ama ben çok korktum.. önce bi fren sesi ardından da gümm die arabaya vuruşunu duydum.. sora başladım ağlamaya :)) serkan abim Allah'tan soukkanlı dawrandı.. hemen çıkıp konuştu adamla, adam polis çaırmak istemedi, gidelim servise neyse ben karşilicam dedi.. iii madem ölle biz de kartaldaki renoult servisine gittik.. çok büyük bişi olmamasına rağmen serviste çıkan fatura 800 ytl.. adamın dükkanını öğrendik, kartını fln aldık.. dükkana gelince konuşuldu telefonda.. yani yan çizmez diye düşünüyoruz.. yarın bakalım gidilcek konuşulcak tekrar.. serkan abim biraz tedirgin oldu, sorumluluğu kendinde hissettiği için.. burdan sesleniorum.. abicim senle bi alakası yok takdir-i ilahi nihayetinde.. Allah daha beterinden saklasın cümlemizi..
bu arada resimde gördüğünüz fardaki kırık. bi de tamponda ufak yırtık dışında pek bişi yok hamdolsun..
böyle işte.. trafikteki ilk tecrübemi de bu şekilde atlatmış oldum :)) kendinize ii bakın.. gelebilecek tehlikeyi kestirmek mümkün olmuyor ama siz yine de dikkat edin..

7 Nisan 2006 Cuma

vatana millete hayırlı uğurlu olsun..

fazla bi ara vermeden bi post yazayım istedim..
bi kaç gündür bizim evde klavye kullanmak zor bir hal almış durumda.. şöyle ki.. klavyede tuşların arasına kaçan tozlar fena halde annemin sinirini bozmuş durumdaydı, ne zamandır şuna bi kılıf yapayım tarzında söylemleri vardı.. dün yani perşembe günü hayallerine kavuştu.. resimde de gördüğünüz gibi annem klavyeyi sera streche mahkum etti :)) artık mutlu bir insandı :pp ya tamam belki paket olunca tozdan uzak oluyo ama yazı yazamıom, tuşlara basmakta güçlük çekiyoruz.. bilmiyorum ne kadar daha gider bu durum.. ama bi gün yırtıp atarım gibi geliyo..Allah yardımcımız olsun :)
dün okula gittim, yapı uygulama dersim vardı, hocamız gelmediği için çizdiklerimizi başka bir hocaya teslim ettik ona ulaştırması için. pazartesi alıcam ve yine yetiştirmek de zorluk yaşicam..
bugün de sabah erkenden annemle maltepeye gittim.. bi kaç işimiz vardı onları hallettik.. ben de şansımı bi deniim belki ehliyetim çıkmıştır dedim.. bi baktım gerçekten çıkmış şaşırdım.. pazartesi en geç demişlerdi ama ben pazartesiden sora çıkar diye düşünüyodum.. hadi bakalım hayırlısı.. trafiğe ne zaman çıkarım hiç bilmiyorum.. annem çıkartmicak o kesin de ben kimle çıkcam bilmiorum.. gönüllü olan ??? :p
işte böyle.. okula gidicem bugün uygulama projesi için.. umarım güzel geçer her zamanki gibi.. kendinize ii bakın..

5 Nisan 2006 Çarşamba

ehtiyar diilim teyse.. :))

merhabalar.. bi önceki postuma sema teysem ehtiyar mısın sen yenilesene blogunu diince kıramadım :) her zamanki gibi şölle kısa bi özet geçeim..
pazar günü başlarken sıradan bir pazar günüydü.. fakat ailemin bana yaptığı bir sürprizle bambaşka bi hale geldi.. uygulama projesi dersim için bilgisayarda çizim yapıyorum.. hatta annatmıştım arkadaşım lütfiyeye laptop aldırmıştık da ben de ordan otlanıodum.. ben anneme bahsettim.. acaba alsam mı die.. ama babama hiç bişi söllememiştim.. meğer annem babama söllemiş.. babam da ii alırıs demiş.. babamla enes sabah çıktılar babanneme gidios die, 1-2 saat sora geldiler, normalşde bu kdr erken gelmemeleri gerekiodu.. enes içeri bi girdi elinde kocaman bi poşet.. meer bana laptop almaya gitmişler, şokk oldum diebilirim.. hadi canım ne alaka fln diyorum.. çok duygulandım.. babamı öptüm, teşekkür ettim.. :)) resimde gördüünüz laptopum.. zaten gerekli bişiydi.. meslek hayatım boyunca da ihtiyaç duyacaım.. hayırlı olsun bana dierekten bu konuyu kapatalım..
akşama doğru annemle idealtepe sahile yürüdük, orda annem bana dondurma ısmarladı ve tekrar geri döndük..
pazartesi günü erkenden okula gittim.. arkadaşlarla buluşup endüstri devrimi sonrası mimarlığı dersinin ödevi için araştırma yaptık.. resimde gördüğünüz yapılara benzer şeylerle ilgili bi araştırma ödevi..dah doğrusu mimarlığın gelişim süreciyle alakalı.. neyse saat 3 gibi eve geldim.. yapı uygulama ödevlerinin bir kısmını yaptım.. bi yandan da beyaz gelinciki izledim..
salı günü okula gidecektim aslında ama yapı uyg. ödevi çok fazlaydı, perşembeye yetiştirmem gerekiodu.. hem yapı çizdim, hem de araştırma yaptıımız dersin ödevini hazırladım..
bu sabah da maltepe emniyet müdürlüündeydim ehliyet mevzusu için.. aa unuttum salı sabahı da gittim ama bazı belgeler eksik olduu için geri döndüm.. bu sabah 8 de evden çıktım.. kapıda kuyruk vardı.. saat 8 buçukda içeri aldılar bizi.. sıraya girdik ama çok yavaş ilerledi.. saat 11di emniyetten çıktıımda.. ehliyetim en geç pazartesiye çıakrmış bakalım artık hayırlısı..
şimdi de bi yandan kahvaltı mı ediyorum bi yandan da postumu yazıyorum... okula gidicem bugün.. yarım saat sora da evden çıkıcam inşallah.. neyse bu kdr yeter zannediyorum.. ALLAH'a emanetsiniz...

2 Nisan 2006 Pazar

eminönü maceraları :pPp

selamun aleykum cemaat.. nassınızzz :)) biz iiz elhamdulillah..
ya bu başlangıçları da hiç sewmiom, bağlayamıorum bi türlü postuma :(
neyse dierek başliim artık.. salı günü okula gittim uygulama projesi dersim için.. tashih verdi hocam, hatalarımız düzeltti, cumaya da gelmemi söyledi.. başka ne oldu hatırlamıom :) eve geldim sanırım :p
çarşamba günü malum güneş tutuldu.. ben göremedim o sırada dersim olduğu için.. akşam haberlerde izlediğime göre büyük çoşku yaşanmış.. inşallah 99 da olan güneş tutulmasının ardından yaşananları tekrar yaşamayız.. Amin.. okul çıkışı eve dönerken bostancıdan bi resim çekim dedim.. bırakılan güneşin yansımasını görüos.. çarşamba akşamı ertesi günün dersi için çizim yaptım her zamanki gibi..
perşembe günü de işte aynı şeyler oturduk bi yandan çizim yaptık, bi yandan gruptaki kızlarla makara.. hava çok yağmurluydu perşembe günü, yağmurdan olsa gerek okulun çatısında bazı problemler olmuş galiba.. tepeme sıva döküldü resmen.. ben şükrettim çatı olduğu gibi de gelebilirdi :)) malum eski bir bina.. neyse perşembe de ölle bitti..
cuma günü de tekrar uygulama projesi dersi için okula gittim.. lütfiye gelmedii için bilgisayarda çizdiklerimi gösteremedim hocama.. o yüzden sadece kağıt üzerinde bazı detayları konuştuk.. şimdi bana düşen hocanın çizdiklerini bilgisyara geçirmek.. inşallah onu da salıya kadar hallederim de hocama doru dürüst bişiler gösteririm.. okul çıkışı dükkana uğradım, dedem filiz ve fatma yengemlerin babannemde olduunu söyleyince dedim eksik kalmiim.. babanneme gittik hemen.. oturduk biraz.. sora eve geldim..
gelelim cumartesi günüme..
güzel bi gündü.. şölleki betül ve merve adında iki kuzenimi alıp avrupa yakasında dolandık.. önce bostancıdan sarı dolmuşlarla taksime gittik.. tabi ben sırada çok bilmiş bi insan olduum için güzergah üzerindeki yeleri tanıttım kızlara :p taksimden istiklale doğru aktık.. 1-2 mağazaya girdik.. sora tünele bindik karaköye gittik.. karaköyden aslında eminönüne yüricektik ama betülün ayakkabısı topuunu vurmuştu dedik yürütmeyelim kızı kıvranmasın diye tramwaya bindik.. gördüğünüz resim de karaköy tramvay durağından çekilmiştir.. dedim o kdr gelmişim geziom buraları foto çekmeden olmaz.. sora tramvayımız geldi, bindik 2 dakka sürmedi indik :)) aslında ben yürümek isterdim ama iste kısmet .. neyisaa.. eminönünde indikten sora betülün kıvranışlarına dayanamayarak bi simitçide oturduk.. betülün topuu dinlensin hem de biz de bişiler yielim dedik.. bi yandan simitlerimizi yedik, bi yandan muhabbet flm.. merve pek katılamadı bize gözleri fırıl fırıl dönüodu :pp neyse açmiim daha fazla kızar flm uraşamam..
daha sonra kalktık cağaloğluna gittik.. eskiz aliim dedim.. eskizi aldım sora bi yere gittik kestirdik eskizleri.. bi de çanta aldım kocaman, dönerken perişan etti beni ama napalım.. bissürü kağıt var evde dedim bi yerde topliim onnarı..
artık dönüş yoluna girelim dedik.. eminönünden kadıköy vapuruna bindik.. vapuru beklerken resim çekmeye dewam ettim tabiki.. hepsini buraya koymicam space eklerim onnarı..
vapur yolculuğumuz güzeldi.. serin serin geldik.. hatta üşüdük bile.. kadıköy vapurunda da resim çekmeye çekinmeye dewam ettik.. resimleri aşağıda görebilirsiniz..kadıköy vapurunun ardından bir de minibüse bindik evimize ulaşabilmek adına.. minibüs yolculuğumuzun ardından nihayet evimize geldik.. yorulmuştuk yaw..
tvde kuşdili ile benimle dans eder misin i izledik.. sora da nete girdim.. serra ve ebruyla konuştuk.. sora zehra geldi.. hala da konuşmaktayız, daha dorusu birbirimize dewamlı sesli klip yolluorus.. hee bu arada serra black eyed peas die bi grubun konserine gitmek istio istanbula gelince.. ben gitmek istemiyorum tanımıom zaten grubu.. serra da kızıo bana ama napim, hemi de efes pilsen sponsorluunda yapılcakmış.. serraa sen de gitmeee..bunu da araya sıkıştırdım..
bi yandan da post yazdım sözde.. bakalım artık olduğu kadar.. sürç-ü lisan ettiysek affola.. Allah'a emanetsiniz..

30 Nisan 2006 Pazar

İstanbul yeni vapurlarını seçiyor..

iyi günler.. ya baktım bizim blog ahalisinden ses çıkmıo, ben bişiler yazim dedim..
yine şölle bi kısa özet geçicem..
salı günü, öğleden sonra uygulama projesi dersi için okula gittim, lütfiye de gelmişti.. hoca geldikten sonra da biz çizmeye devam ettik.. sonra tashihimizi aldık, yine bissürü bişi istedi hocam.. sonra çıktık okuldan evlerimize doğru yola koyulduk.. akşam gelince yapı uyg. için çizim yaptım..
çarşamba günü annemle birlikte, efoş teysemi de alıp ümraniyeye gittik.. ben orda biraz kaldıktan sonra üsküdar iskeleye gittim. arkadaşım merveyle buluşup kabataşa geçtik motorla.. uygarlık tarihi adlı dersin vizesi vardı.. test usulüydü sınav hem de 5 soru.. salladık çıktık, azcık da kopya aldık :))
sınav çıkışı mervenin teklifi üzerine ortaköye gidicektik fakat daha sonra tuba bizi okulun karşısında bulunan, ama bizim daha önce hiç gitmediğimiz KahveDünyası'na çağırdı..
zeynep, tuba, yakut, lütfiye, merve ve ben olmak üzre 6 kişiydik.. masa bulmakta oldukça zorlandık zira kalabalık bi mekan.. ama çok beğendim.. içeri girince zaten önce kahve kokusunu hissediyosunuz.. ama biz yine de hava sıcak olduğundan dondurma yemek istedik.. bi yandan da sohbet ettik, çok eğlenceli geçti.. masaya ikram olsun die küçük çikolata kaplı kahve çekirdeklerinden getirdiler.. çok lezzetliydiler.. çıkarken bizimkilere bi paket aldım geldim, onlar da beğendiler..
perşembe günümüze gelince yapı uygulama dersim vardı.. hocadan tashihimi aldıp çıktım.. akşam eve geldikten sonra oturdum saat 2'lere kadar up için çizim yaptım.. ama ne yazıkki cuma günü hocayı bulamadık.. dersten önce lütfiyeyle nişantaşına vitraya gidelim demiştik.. hoca projemizdeki lavabo ve klozetler için vitradan cd alabilirsiniz demişti, biz de o niyetle gittik ama ne yazıkki, ellerinde öyle verebilcekleri bi cd yokmuş, zaten kullandıkları program da farklı bişiymiş.. elimiz boş çıkmak istemediğim için bi tane katalog istedim kız da sağolsun bizi boş göndermedi.. vitradan çıktıktan sonra otobüs durağında beklerken aklıma hiç fotoğraf çekmediğim geldi.. hemen karşımda duran binayı çektim, güzel bişiye benziodu :)) maksat fotoğraf çekmek olsun dimi :p
okula geldik yalnız hoca sınıfta diildik, kürsüye gittik sorduk, biraz önce sınıfta olduğunu söylediler.. biraz daha hocayı aradıktan sonra sınıfta oturup beklemeye başladık, ama hoca gelmedi.. biz de boynumuz bükük okuldan ayrıldık..
cumartesi günü merve, betül, enes ve ben babanneme gittik.. oturduk sohbet ettik, güzel geçti.. sonra eve dönerken enesle birlikte annemin siparişlerini aldık.. hava da çok güzeldi.. serin serin rüzgar esiodu.. yürümek güzel oldu..
bugün de tipik bir pazar sabah kahvaltısı ettik, sonra bi nete bakim dedim, şimdi postumu yazıorum, büyük ihtimal birazdan ödeve oturucam.. aa bu arada belki haberiniz yoktur duyurmuş oliim.. İstanbullular yeni vapurlarını seçiyorlar.. http://www.sirketihayriye.com/?page=Anket adresine girip değişik vapur modellerine bakıp, içlerinden birine oy verebilirsiniz.. evett benden bu kadar hadi bakalım bundan sonrası size ait,yorumlarınızı beklerim..

24 Nisan 2006 Pazartesi

uff yazıcak bişi gelmio aklıma..

merhaba..
aslında yazıcak çok bişi yok.. baktım aradan çok zaman geçmiş, arayı daha da açmamak için yazıyorum..

hafta içi okuldu evdi git gel yaptım, yani her zamanki gibi.. akşamları çizim yapmakla geçti... cuma günü sınavım vardı bişiler çizdim çıktım.. lütfiyeyle birlikte cağaloğluna eskiz scholler almaya gittik.. orda aha ucuz oluyo ya ondan gidioz cağaloğluna.. bi kaç eskiz aldım bissürü de scholler aldım, bi de rapido aldım.. bunların hepsi yapı uygulama projemin teslimi için gerekli malzemelerdir.. inşallah projelerimi güzel bi şekilde teslim ederim..

cumartesi günü ise büyük gündü.. bikaç zamandır gündemde olan nişan.. evet hatice teysemi de nişanladık.. gittik ümraniyeye.. teysemler fln hep ordaydı.. misafirlerimiz geldi.. ikramlar yapıldı.. yüzükler takıldı.. yani hep bilinen nişanlar başka değişik bişi yok.. akşama da eve geldik.. ayaklarımızı uzatıp uyuduk, iice yorulmuştuk da..

pazar günü biraz rahatsızdım.. uyudum.. annem sema teysemle sahilde yürüyüşe çıktılar.. ben de kıvrandım evde :(

bugün de evde temizlik vardı anneme yardım ettim.. sonra serkan abimle birlikte direksiyon dersine çıktık.. sağolsun kırmadı beni.. sahilde küçükyalıda aldım arabayı kartala kadar götürdüm, ordan da geri küçükyalıya getirdim..Allah'a çok şükür arkadan da kimse vurmadı :p sonra serkan abime bıraktım direksiyonu... evin önüne getirmeye cesaret edemedim de .. inşAllah ilerleyen derslerimiz de onlarda olur..


resim olmayınca arşivleri karıştırdım.yıllar önce çektiğim bir resimdir bu çok eskilerdenn :p nette gördüm, çok hoşuma gitti, sizinle paylaşiim istedim.. şimdilik bu kadar.. kendinize iyi bakın..

aa bu arada yazmadan geçemiicem.. sema teysem yeni blog açtı.. bugün oturdum saydım, hesaplarıma göre 5. blog oldu bu.. zannediorum blog dünyası artık hareket geçmeli. artık bu sema hanıma dur demenin vakti geldi hehueeuehu :p

17 Nisan 2006 Pazartesi

eminim beni çok özlediniz :))

geçirdiğim trafik kazasından sonra hiç bişi yazmamışım snrm.. 1 hafta olmuş tam tamına..
bu arada arabayı sanayide yaptırdı bize çarpan adam.. ve snrm 200-300 gibi bişiye malolmuş.. aklınızda bulunsun servislere gidip de dünyanın parasını ödemeyin..
evet bu haftanın özetini şöyle bi yazmaya çalışayım..

salı günü okula gittim.. uygulama projesi dersi için hocamla görüştüm... eve geldim.. yapı uygulama çizim dedim biraz.. bi yandan dizi dinleyip bi yandan çizim yaptım..

çarşamba günü, okula gitmedim.. yapı uygulamanın çizimlerini yaptım.. akşam üstü filiz yengem ve fatma yengemlerle birlikte sahile gittik.. ebrarla sefa çok mutlu oldular, ne zamandır dışarı çıkmıolarmış.. çayırlarda koşturdum onları :))ama yoruldum yani. güneş de vardı, yandım.. yukarda resimde gördüğünüz bizim sefa.. güneşten gözlerini kısıodu ben de gözlüğü taktım sefaya, pek de yakıştı dimi :))
neyse yürüye yürüye idealtepeye kadar gittik.. oturduk biraz dinlendik.. daha sonra merve geldi okuldan.. ölle de eve geldik zaten.. bu resim de dönerken cektiğim bi fotoğraf.. ne güzel batıyo güneş dimiii??

perşembe günü yapı uygulama vizem vardı.. tahminimden ii geçti.. umarım sonucu da bir o kadar güzel gelir..
bu arada akşam eve gelince fehiman teysem aradı bizi.. evine hırsız girmiş.. tekrar geçmiş olsun diyorumm.. inşallah çaldıkları da, hırsızlar da bulunur..

cuma günü de annemle fehiman teyseme gittik.. bizden sonra arkadaşları geldi, onlarla konuştuk.. konu hep hırsızlıktı :)
annemle bi ara pazara gittik.. bişiler aldık, sora tekrar feyo teyseme gittik biraz oturup evimize döndük..

cumartesi günü benim için yorucu bi gündü.. uygulama projesi dersi için workshop dedikleri bi olay vardı.. tophane meydanında bulunan tarihi eserlerin günümüzdeki izlerini konu alan bi araştırma dosyası hazırlicaktık.. bi ara hocamız eşliğinde mekanları gezdik.. sonra kendi başımıza bakınmaya dewam ettik..

bu gördüğünüz cami kılıç ali paşa camii.. yanında da restorasyon çalışmaları hala dewam etmekte olan tophane meydanı çeşmesii..


bu gördünüz tarihi yapı da tophane-i amire.. İstanbul'un fethinden sonra Fatih Sultan Mehmet tarafından, top dökümü için yapılmıştır.. şu anda mimar sinan üniveristesi sanat ve kültür merkezi olarak kullanılmaktadir..

böyle işte.. bu resimlerden birsürü çektik ve onları dosya haline getircez.. cuma günü de bununla ilgili bi sınav olucaz.. bakalım ne yapıcam.. akşam eve gelene kadar öldüm diyebilirim.. çok yoruldum.. akşam eve gelince güzelce dinlendim.. snrm biraz da nete girdim..

pazar günü evdeydim.. biraz ödev yaptım, biraz nete girdim.. gece zehrayla konuştuk derin konulardan bahsettik :)) şimdi ne olduğunu yazmiimm.. bilen bilio zaten.. ;) işte böyle bi haftamı annatmaya çalıştım.. gerisi size kalmış..yorumlarınızı bekliyorum..


bu arada istanbulun her yerinde laleler açmaya başladı.. çok güzel gözüküyorlar.. laleler tekrardan memleketlerine döndüler galiba..

10 Nisan 2006 Pazartesi

görünmez kaza dedikleri bu olsa gerek..

hemen başlayalım.. cmsti günü sema teysem ve musti bizdeydi.. oturduk, muhabbet ettik, güzel bi gündü..akşam musti bizde kaldı..enesle pc başındaydılar devamlı..
pazar günü annemle birlikte bi direksiyon dersi yapalım dedik.. musti de bizde olduuğu için katılmak istedi..ben istemedim dedim emanet çocuk nolur nolmaz.. ama musti ben arkada sağ tarafta otururum diince :) ii dedik.. onu da aldık sahile gittik.. güzel geçti.. gerçi bi ara ışıklarda annem duramayacağımı sanıp öyle bi baırdı ki ödüm patladı diebilirim :)) panikli şahıs işte :pp neye bölle kazasız belasız evimize geldik.. öğleden sonra feyo teysem ve ebrar geldiler.ömer gelmedi çünkü enes yoktu, okulundan bi kaç kişi ve öğretmeniyle beraber sabancı üniversitesinde okuldaki şiddetle alakalı bi konferansa katıldı... biz feyo teysemlerle birlikte sahile gittik.. gezdik, arabayı idealtepede bırakıp maltepeye yürüdük.. sonra hatice teysem arkadaşıyla beraber geldi.. işimiz bitince haticeyi de alıp eve döndük.. annem bişiler hazırlamıştı onlardan yedik.. teysemler de yiip hemen kalktılar :)
akşam betülle sefa geldi.. sora bi ara ben gittim onnara.. eğlendik her zamanki gibi..
aaa bu arada bak yazmayı unuttum. cuma akşamı gelince serraları aradım.. yaklaşık 1 saatlik bi konuşma kartı almıştım sabah.. harciim dedim.. çok güzeldi.. çok eğlendik.. gelmeden önce bi hasret gidermiş olduk.. dimii??
evett gelelim asıl önemli olayımıza.. bu sabah serkan abime, beni direksiyon dersine çıkarması için rica ettim.. o da sağolsun kırmadı saat 11 gibiydi çıktık.. O, evin önünden benim çıkmamı istedi ama ben ısrarla karşı çıkınca sahile kadar sürdü.. sahilde müsait bi yerde durduk yer değiştirdik.. ben biraz oyalandım, aynaydı, koltuktu fln onları ayarladım.. tam sinyal verip kalkıcaktım ki.. resimde gördüğünüz beyaz renault 34 ZZ 6303 plakalı araba arkadan bizim arabaya girdi.. girdi dediysem ölle büyük bi hasar yok arabada ama ben çok korktum.. önce bi fren sesi ardından da gümm die arabaya vuruşunu duydum.. sora başladım ağlamaya :)) serkan abim Allah'tan soukkanlı dawrandı.. hemen çıkıp konuştu adamla, adam polis çaırmak istemedi, gidelim servise neyse ben karşilicam dedi.. iii madem ölle biz de kartaldaki renoult servisine gittik.. çok büyük bişi olmamasına rağmen serviste çıkan fatura 800 ytl.. adamın dükkanını öğrendik, kartını fln aldık.. dükkana gelince konuşuldu telefonda.. yani yan çizmez diye düşünüyoruz.. yarın bakalım gidilcek konuşulcak tekrar.. serkan abim biraz tedirgin oldu, sorumluluğu kendinde hissettiği için.. burdan sesleniorum.. abicim senle bi alakası yok takdir-i ilahi nihayetinde.. Allah daha beterinden saklasın cümlemizi..
bu arada resimde gördüğünüz fardaki kırık. bi de tamponda ufak yırtık dışında pek bişi yok hamdolsun..
böyle işte.. trafikteki ilk tecrübemi de bu şekilde atlatmış oldum :)) kendinize ii bakın.. gelebilecek tehlikeyi kestirmek mümkün olmuyor ama siz yine de dikkat edin..

7 Nisan 2006 Cuma

vatana millete hayırlı uğurlu olsun..

fazla bi ara vermeden bi post yazayım istedim..
bi kaç gündür bizim evde klavye kullanmak zor bir hal almış durumda.. şöyle ki.. klavyede tuşların arasına kaçan tozlar fena halde annemin sinirini bozmuş durumdaydı, ne zamandır şuna bi kılıf yapayım tarzında söylemleri vardı.. dün yani perşembe günü hayallerine kavuştu.. resimde de gördüğünüz gibi annem klavyeyi sera streche mahkum etti :)) artık mutlu bir insandı :pp ya tamam belki paket olunca tozdan uzak oluyo ama yazı yazamıom, tuşlara basmakta güçlük çekiyoruz.. bilmiyorum ne kadar daha gider bu durum.. ama bi gün yırtıp atarım gibi geliyo..Allah yardımcımız olsun :)
dün okula gittim, yapı uygulama dersim vardı, hocamız gelmediği için çizdiklerimizi başka bir hocaya teslim ettik ona ulaştırması için. pazartesi alıcam ve yine yetiştirmek de zorluk yaşicam..
bugün de sabah erkenden annemle maltepeye gittim.. bi kaç işimiz vardı onları hallettik.. ben de şansımı bi deniim belki ehliyetim çıkmıştır dedim.. bi baktım gerçekten çıkmış şaşırdım.. pazartesi en geç demişlerdi ama ben pazartesiden sora çıkar diye düşünüyodum.. hadi bakalım hayırlısı.. trafiğe ne zaman çıkarım hiç bilmiyorum.. annem çıkartmicak o kesin de ben kimle çıkcam bilmiorum.. gönüllü olan ??? :p
işte böyle.. okula gidicem bugün uygulama projesi için.. umarım güzel geçer her zamanki gibi.. kendinize ii bakın..

5 Nisan 2006 Çarşamba

ehtiyar diilim teyse.. :))

merhabalar.. bi önceki postuma sema teysem ehtiyar mısın sen yenilesene blogunu diince kıramadım :) her zamanki gibi şölle kısa bi özet geçeim..
pazar günü başlarken sıradan bir pazar günüydü.. fakat ailemin bana yaptığı bir sürprizle bambaşka bi hale geldi.. uygulama projesi dersim için bilgisayarda çizim yapıyorum.. hatta annatmıştım arkadaşım lütfiyeye laptop aldırmıştık da ben de ordan otlanıodum.. ben anneme bahsettim.. acaba alsam mı die.. ama babama hiç bişi söllememiştim.. meğer annem babama söllemiş.. babam da ii alırıs demiş.. babamla enes sabah çıktılar babanneme gidios die, 1-2 saat sora geldiler, normalşde bu kdr erken gelmemeleri gerekiodu.. enes içeri bi girdi elinde kocaman bi poşet.. meer bana laptop almaya gitmişler, şokk oldum diebilirim.. hadi canım ne alaka fln diyorum.. çok duygulandım.. babamı öptüm, teşekkür ettim.. :)) resimde gördüünüz laptopum.. zaten gerekli bişiydi.. meslek hayatım boyunca da ihtiyaç duyacaım.. hayırlı olsun bana dierekten bu konuyu kapatalım..
akşama doğru annemle idealtepe sahile yürüdük, orda annem bana dondurma ısmarladı ve tekrar geri döndük..
pazartesi günü erkenden okula gittim.. arkadaşlarla buluşup endüstri devrimi sonrası mimarlığı dersinin ödevi için araştırma yaptık.. resimde gördüğünüz yapılara benzer şeylerle ilgili bi araştırma ödevi..dah doğrusu mimarlığın gelişim süreciyle alakalı.. neyse saat 3 gibi eve geldim.. yapı uygulama ödevlerinin bir kısmını yaptım.. bi yandan da beyaz gelinciki izledim..
salı günü okula gidecektim aslında ama yapı uyg. ödevi çok fazlaydı, perşembeye yetiştirmem gerekiodu.. hem yapı çizdim, hem de araştırma yaptıımız dersin ödevini hazırladım..
bu sabah da maltepe emniyet müdürlüündeydim ehliyet mevzusu için.. aa unuttum salı sabahı da gittim ama bazı belgeler eksik olduu için geri döndüm.. bu sabah 8 de evden çıktım.. kapıda kuyruk vardı.. saat 8 buçukda içeri aldılar bizi.. sıraya girdik ama çok yavaş ilerledi.. saat 11di emniyetten çıktıımda.. ehliyetim en geç pazartesiye çıakrmış bakalım artık hayırlısı..
şimdi de bi yandan kahvaltı mı ediyorum bi yandan da postumu yazıyorum... okula gidicem bugün.. yarım saat sora da evden çıkıcam inşallah.. neyse bu kdr yeter zannediyorum.. ALLAH'a emanetsiniz...

2 Nisan 2006 Pazar

eminönü maceraları :pPp

selamun aleykum cemaat.. nassınızzz :)) biz iiz elhamdulillah..
ya bu başlangıçları da hiç sewmiom, bağlayamıorum bi türlü postuma :(
neyse dierek başliim artık.. salı günü okula gittim uygulama projesi dersim için.. tashih verdi hocam, hatalarımız düzeltti, cumaya da gelmemi söyledi.. başka ne oldu hatırlamıom :) eve geldim sanırım :p
çarşamba günü malum güneş tutuldu.. ben göremedim o sırada dersim olduğu için.. akşam haberlerde izlediğime göre büyük çoşku yaşanmış.. inşallah 99 da olan güneş tutulmasının ardından yaşananları tekrar yaşamayız.. Amin.. okul çıkışı eve dönerken bostancıdan bi resim çekim dedim.. bırakılan güneşin yansımasını görüos.. çarşamba akşamı ertesi günün dersi için çizim yaptım her zamanki gibi..
perşembe günü de işte aynı şeyler oturduk bi yandan çizim yaptık, bi yandan gruptaki kızlarla makara.. hava çok yağmurluydu perşembe günü, yağmurdan olsa gerek okulun çatısında bazı problemler olmuş galiba.. tepeme sıva döküldü resmen.. ben şükrettim çatı olduğu gibi de gelebilirdi :)) malum eski bir bina.. neyse perşembe de ölle bitti..
cuma günü de tekrar uygulama projesi dersi için okula gittim.. lütfiye gelmedii için bilgisayarda çizdiklerimi gösteremedim hocama.. o yüzden sadece kağıt üzerinde bazı detayları konuştuk.. şimdi bana düşen hocanın çizdiklerini bilgisyara geçirmek.. inşallah onu da salıya kadar hallederim de hocama doru dürüst bişiler gösteririm.. okul çıkışı dükkana uğradım, dedem filiz ve fatma yengemlerin babannemde olduunu söyleyince dedim eksik kalmiim.. babanneme gittik hemen.. oturduk biraz.. sora eve geldim..
gelelim cumartesi günüme..
güzel bi gündü.. şölleki betül ve merve adında iki kuzenimi alıp avrupa yakasında dolandık.. önce bostancıdan sarı dolmuşlarla taksime gittik.. tabi ben sırada çok bilmiş bi insan olduum için güzergah üzerindeki yeleri tanıttım kızlara :p taksimden istiklale doğru aktık.. 1-2 mağazaya girdik.. sora tünele bindik karaköye gittik.. karaköyden aslında eminönüne yüricektik ama betülün ayakkabısı topuunu vurmuştu dedik yürütmeyelim kızı kıvranmasın diye tramwaya bindik.. gördüğünüz resim de karaköy tramvay durağından çekilmiştir.. dedim o kdr gelmişim geziom buraları foto çekmeden olmaz.. sora tramvayımız geldi, bindik 2 dakka sürmedi indik :)) aslında ben yürümek isterdim ama iste kısmet .. neyisaa.. eminönünde indikten sora betülün kıvranışlarına dayanamayarak bi simitçide oturduk.. betülün topuu dinlensin hem de biz de bişiler yielim dedik.. bi yandan simitlerimizi yedik, bi yandan muhabbet flm.. merve pek katılamadı bize gözleri fırıl fırıl dönüodu :pp neyse açmiim daha fazla kızar flm uraşamam..
daha sonra kalktık cağaloğluna gittik.. eskiz aliim dedim.. eskizi aldım sora bi yere gittik kestirdik eskizleri.. bi de çanta aldım kocaman, dönerken perişan etti beni ama napalım.. bissürü kağıt var evde dedim bi yerde topliim onnarı..
artık dönüş yoluna girelim dedik.. eminönünden kadıköy vapuruna bindik.. vapuru beklerken resim çekmeye dewam ettim tabiki.. hepsini buraya koymicam space eklerim onnarı..
vapur yolculuğumuz güzeldi.. serin serin geldik.. hatta üşüdük bile.. kadıköy vapurunda da resim çekmeye çekinmeye dewam ettik.. resimleri aşağıda görebilirsiniz..kadıköy vapurunun ardından bir de minibüse bindik evimize ulaşabilmek adına.. minibüs yolculuğumuzun ardından nihayet evimize geldik.. yorulmuştuk yaw..
tvde kuşdili ile benimle dans eder misin i izledik.. sora da nete girdim.. serra ve ebruyla konuştuk.. sora zehra geldi.. hala da konuşmaktayız, daha dorusu birbirimize dewamlı sesli klip yolluorus.. hee bu arada serra black eyed peas die bi grubun konserine gitmek istio istanbula gelince.. ben gitmek istemiyorum tanımıom zaten grubu.. serra da kızıo bana ama napim, hemi de efes pilsen sponsorluunda yapılcakmış.. serraa sen de gitmeee..bunu da araya sıkıştırdım..
bi yandan da post yazdım sözde.. bakalım artık olduğu kadar.. sürç-ü lisan ettiysek affola.. Allah'a emanetsiniz..