30 Mayıs 2007 Çarşamba

sinir küpü ben..

nedir benim bu arabadan çektiklerim..
kaç kez yolda kaldım şu sıralar bilmiyorum.. geçen annemin pasaport işlerini halletmeye giderken arabayı ben kullanayım dedim.. daha evden çıkalı 5 dakika olmadan araba durdu.. resmen durdu.. hayır düz vitesli araba olsa dicem ki stop ettirdim arabayı ama otomatik yani.. trafik sıkışıyo, frene basıyorum.. sonra yavaş yavaş arabanın sesi yok oluyor ve duruyor.. ilk sefer yolda kalışımda Allahtan yolun tam ortasında değildim, yoksa minibüslerin kornaları beni öldürürdü.. ben kenarda durunca, arabalar da diğer kenardan usul usul geçtiler.. neyse 5 dakika kadar çalıştırmayı denedim ve sonunda marşa basabilmiş oldum.. hemen sağ tarafta bir oto yıkama vardı, oraya çektik.. annemi minibüse koydum, ben de eve geri döndüm.. daha sonra amcamla arabayı almaya giderken amcama, servsisi çağırmamız gerektiğiniz, servise kadar arabanın gidemeyeceğini söylüyorum.. ama nasıl olduysa oldu, amcam arabayı çalıştırdığında hiç bişi olmamış gibi güzel gitti araba.. hatta uçtu diyebilirim.. tabi çok sinir oldum ben bu duruma.. sanki yalan söylemişim hissine kapıldım kendi kendime..
2. olayımızda ise yolda kalmadık, ama yine de sinir bozucu bir olaydı.. annemlerin umreye gideceği gün, teyzemlere kadar gidicektik arabayla, ordan sonra zaten eniştem alıp onları havaalanına götürecekti. ama ne oldu??? ben üst sokaktan evin önüne zor getirdim arabayı.. önce 5-10 defa çalışmamazlık etti.. sonunda çalıştı ama tekleye tekleye.. anadol kullanmak böyle birşeydir heralde..araba öyle garip çalışınca biz de son çare olarak taksiye binmek zorunda kaldık..
gelelim yaşadığım 3. ve son sinir bozucu olaya..
bu olayı dün yaşadım.. arkadaşım merve ile, bir dersin notlarını almak için carrefourda buluşmaya karar verdik. ben de o sabah 2 saat kadarcık ütü yaptım, ütü bittiği gibi de hemen hazırlanıp yola koyuldum.. araba gayet sorunsuz çalıştı.. evin önünden çıktım, henüz 1-2 dakikalık bir mesafe katetmişimki yine aynı şey araba durdu.. ben inanamadım veya inanmak istemedim bilemiyorum.. ve bu sefer yolun tam ortasındayım, daracık da bir yol.. arabalar da arkamda.. hemen parkları yaktım ki anlasınlar bir manyaklık var arabada.. sanırım hiç kornaya basan olmadı.. veya ben duymadım transa geçmiş de olabilirim emin değilim.. ama duymuş olsaydım kesin oturur ağlardım, arabayı da orda bırakırdım :)) çünkü sinir stres sahibi oldum bu araba sayesinde..
neyse efendim araba uzun uğraşlar sonucunda çalıştı ve hemen sağa çektim.. hemen gittim babama, anlattım derdimi.. yalnız anlatırken de dokunsan ağlayacak gibiydim :) hatta gözlerimin dolduğunu hissettim :))
sonra ben yine bir şekilde gittim carrefoura.. işimi hallettim..
sonradan düşününce iyiki de evin yakınında durmuş diyorum , zira E-5de falan dursa napardım bilmiyorum.. zincirlemenin ilk halkası olurdum heralde.. Allah muhafaza..

eve gelince hala sinirimi atabilmiş değildim, ben de sıkıntıdan ne yapiim diye düşünürken mutfağa attım kendimi ve sizinle de paylaşabilceğim bir kurabiye yaptım.. :)) sonra betüle gittim, o da çay demledi, afiyet oldu bize..
annemin tarif defterinden buldum tarifi.. ben size de yazayım belki denemek istersiniz.. denemek istemesseniz bile, ben en azından postumu doldurmuş olurum :p
resimde gördüğünüz üzere, azıcık tipsiz bişi ama lezzetli..

mısır gevrekli kurabiye
malzemeler:
1 su bardağı mısır gevreği
1 yumurta
1 su bardağı sıvı yağ
150 gr. beyaz peynir
1 paket kabartma tozu
1 su bardağı yoğurt
un( un miktarı belirsiz, kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edilebilecek kadar)

yapılışı:
siz nasıl yaparsınız bilmiyorum, ama ben şöyle yaptım.. bütün malzemeleri karıştırdım birbirine.. aslında mısır gevreğini karıştırmamam gerekiyormuş, ama ben bunu sonradan farkettim.. hamura kurabiye şeklini verdikten sonra bulamak içinmiş meğer.. ben bilemedim hamura karıştırdım..
hamuru yağurun, istediğiniz şekli verin.. mısır gevreğine de bulayın, sonra 150 derece sıcaklıkta atın fırına..
fırından çıkınca da afiyetle yiyin emi :) ben sevdim, böle kıtır kıtır bişi oldu.. yalnız yağı biraz fazla geldi bana sanki.. belki daha az koyulsa daha güzel olabilirdi..

kıymetimi bilin, geçen yazıda sizi teknolojik olarak bilgilendirdim, şimdi de kurabiye tarifi verdim.. hangi sitede gördünüz böyle bir hizmeti :pp

şaka bir yana.. vakit ayırıp okuduğunuz için teşekkür ederim efendim.. Allah'a emanet olun hepiniz.. Selametle..
bu arada yazmadan geçip kendime haksızlık etmiim dedim.. Bugün benim doğum günüm.. biraz daha yaşlanmış oldum yani..(Serraaa.. beni aydınlat kaç yaşında oldum ben şimdi :p)
Allah hepimize hayırlı ömürler versin.. tebrikleriniz için şimdiden teşekkür ederim.. :)

14 yorum:

Serra dedi ki...

dogumgunun tekrar kutLu oLsun canim, nice seneLere.. ya$ mevzuna girmieLim cunku cikamioruzzz. :D
benden kucukSun dieLim, o yeter! ;P
bu arada araba o kadar ariza yapmi$ tamam kotu bi durum da, kizim sen de akillansana yane. Bi kere bozulsa tamir olmadan ben direksiyon ba$ina gecemem gibi gelio nedense. Absurd bi yerde stop edince napcaksin sonna, cix cix.. tehlikeliiii :) neySe kazasiz belasiz atlatmi$sin cok $ukur. Tamir edildi mi sonunda? pirates`a da git artiiiiiiiik :D
muCx bitanemm

~Serra

Gulos dedi ki...

Kubi$,
Bence arabaya koyduğun benzinde bir problem var.Nitekim kirli benzin arabanın sebebsiz yere istop etmesine neden oluyor yada tekliyor araba.Bizim önceki de böyle sorrunlar çıkardı.Benzin filtresini temizletirsen sanırım sorun çözülür.
Birde doğum günün kutlu olsun.Sen 87 doğumlu olduğuna göre tam 20 yaşındasın tebrik ederim :) .
Sevgilerimi sunuyorum canım sana.

Adsız dedi ki...

Kübra doğum günün kutlu olsun. Tarif için teşekkürler ederim hemen deniyeceğim.
Kendine dikkat et.

Ömer FK dedi ki...

oha iyiki dogdun..Haberim yoqtu yalan yokk...yolu yarıladın sende heh..o diil de sendeki cesarete şaştım.Madem arac sorunlu ne dıye ınat edıosun kı..Cevır ordan bı sarı bin istediğin yere gitt...Streese degmez..neyse degıstırıcekmışsınız zaten erol amcadan duyduklarıma göre..Hadı hayırlı ugurlu olsun sımdıden..

Gamzeli dedi ki...

Canım doğum günün kutlu olsun, nice mutlu yaşlara :))

Araba mevzusuna hiç girmeyeyim, çünkü anlamam :)))

Pasha, Pachee and Me dedi ki...

amanda kubilik post yazmisss:) happy birthdayyy guzelimmm:) mucxxx:) araba artik beni satin dio sanirim eheh zaten onun uzerine malum yaziyi kazidiklarindan sora gitmeliydi ehuehueh :P harpi eskide diil nie bu kadar sorun cikario ki...benimki de gecenlerde a/c den sicak hava veriodu yaz ortasi kafayi yersin:))) biktim arabanin sorunlarindan :)

Adsız dedi ki...

Canımmm Doğum günün kutlu olsun Hyaırlı uzun ömürler... Aklımdaydı ama dün öyle bir dandik gündü ki herşey uçtu gitti beynimden hatta sor hale ablanla berna ablan nasıl fırçaladılar beni msnde bi ben bilirim yani kimse değil ahh ahh içimi nereye dökeceğimi sapıttım burdan okumazlar nasılsa ;)
Araban ne kuzum senin :P murat 131 falan mı ona mı taktırdınız otomatik vitesi dakka başı duruyo yoksa benzini mi bitiyo bu benzin olayını eşim 3 kez yaşadı ama hala akıllanmadı sinyal yansa da daha gider diye doldurmuyor bakalım 4. de nerde kalcaz :P hayır sonra kendi güneşin altında yürüyo en yakın benzinciye bir pet benzin :))) görmelisin halini :D
2 saat ütü ha valla bi birikti ki 4 saatte çıkılmayacak durumdayım hepsini atmak geliyor içimden :Pkurabiyedeki mısır gevreği ne kız cornflakeslerden mi :D anlama özürlüyüm mısır unu mu ki diye düşündüm de sonra acaba galeta unu mu dedimdi :) özlemişim pamuğum öpüyorum

Nasıl geçti habersiz... dedi ki...

ben buraya dün yorum yazmıştımyaaa,nereye uçtu oo? :(

ah sahi yaa,benim canım kızımın doğum günü. insan doğurdğunu unuturmu ne ayıp. demiştiiiim..(
Allah'ım hayırlı ömür versin,hiç yolundan ayırmasın gülüm benim.

ve o araba seni sevmiyor :P demiştim.

Nasıl geçti habersiz... dedi ki...

heh bu sefer kontrol ettim. gitti..)

Adsız dedi ki...

Nice senelere Allah ömür boyu huzur mutluluk versin.Mısır gevreğini karıştırdığın bölümde koptum yalnız :)) Afiyet olsun!

Bu fz hanımcığımla sizin arabadan çektiğinizi kimse çekmemiştir yahu pardonnn arabaların sizlerden çektiğini dicektim hehe :D Dikkat et gülüm öptüm!

---OPTiO--- dedi ki...

oyy oyy oyy..canim benim..dogumgununu nasil kacirdim ben yaa..acayip kizdim simdi kendime....bitanem..nice senelere..tüm güzellikler seninle olsun.....yeni yasin sana en güzel mutluklari beraberinde getirsin ve yine yeni yasinda araban hic yolda kalmasin:)))

kocamman öpüyorum seniikübracim...ufak kizz..komsum :D hehhe..cizirtini :D

Adsız dedi ki...

merhaba hem geçmiş olsun hem de nice yıllara ayrıca anne için de Allah kavuştursun.Ben de bu bozulma olayına yeni bir boyut kazandırayım istedim yanlış anlamadıysam eğer araba evden ayrılmak istemiyor dikkat ettiğim kadarı ile hep evden çıktıktan sonra durmuş araban bence evinizi çok seviyor:)))

Kübra dedi ki...

herkese teşekkürlerr tebrikler için :)

Yelda Özyurt dedi ki...

Cok hossun kibus, kurabiyen hic fena gozukmuyor:) Su arabaya bir baktirsan, iyi cesaret cikiyorsun yola..
Optum canim..

30 Mayıs 2007 Çarşamba

sinir küpü ben..

nedir benim bu arabadan çektiklerim..
kaç kez yolda kaldım şu sıralar bilmiyorum.. geçen annemin pasaport işlerini halletmeye giderken arabayı ben kullanayım dedim.. daha evden çıkalı 5 dakika olmadan araba durdu.. resmen durdu.. hayır düz vitesli araba olsa dicem ki stop ettirdim arabayı ama otomatik yani.. trafik sıkışıyo, frene basıyorum.. sonra yavaş yavaş arabanın sesi yok oluyor ve duruyor.. ilk sefer yolda kalışımda Allahtan yolun tam ortasında değildim, yoksa minibüslerin kornaları beni öldürürdü.. ben kenarda durunca, arabalar da diğer kenardan usul usul geçtiler.. neyse 5 dakika kadar çalıştırmayı denedim ve sonunda marşa basabilmiş oldum.. hemen sağ tarafta bir oto yıkama vardı, oraya çektik.. annemi minibüse koydum, ben de eve geri döndüm.. daha sonra amcamla arabayı almaya giderken amcama, servsisi çağırmamız gerektiğiniz, servise kadar arabanın gidemeyeceğini söylüyorum.. ama nasıl olduysa oldu, amcam arabayı çalıştırdığında hiç bişi olmamış gibi güzel gitti araba.. hatta uçtu diyebilirim.. tabi çok sinir oldum ben bu duruma.. sanki yalan söylemişim hissine kapıldım kendi kendime..
2. olayımızda ise yolda kalmadık, ama yine de sinir bozucu bir olaydı.. annemlerin umreye gideceği gün, teyzemlere kadar gidicektik arabayla, ordan sonra zaten eniştem alıp onları havaalanına götürecekti. ama ne oldu??? ben üst sokaktan evin önüne zor getirdim arabayı.. önce 5-10 defa çalışmamazlık etti.. sonunda çalıştı ama tekleye tekleye.. anadol kullanmak böyle birşeydir heralde..araba öyle garip çalışınca biz de son çare olarak taksiye binmek zorunda kaldık..
gelelim yaşadığım 3. ve son sinir bozucu olaya..
bu olayı dün yaşadım.. arkadaşım merve ile, bir dersin notlarını almak için carrefourda buluşmaya karar verdik. ben de o sabah 2 saat kadarcık ütü yaptım, ütü bittiği gibi de hemen hazırlanıp yola koyuldum.. araba gayet sorunsuz çalıştı.. evin önünden çıktım, henüz 1-2 dakikalık bir mesafe katetmişimki yine aynı şey araba durdu.. ben inanamadım veya inanmak istemedim bilemiyorum.. ve bu sefer yolun tam ortasındayım, daracık da bir yol.. arabalar da arkamda.. hemen parkları yaktım ki anlasınlar bir manyaklık var arabada.. sanırım hiç kornaya basan olmadı.. veya ben duymadım transa geçmiş de olabilirim emin değilim.. ama duymuş olsaydım kesin oturur ağlardım, arabayı da orda bırakırdım :)) çünkü sinir stres sahibi oldum bu araba sayesinde..
neyse efendim araba uzun uğraşlar sonucunda çalıştı ve hemen sağa çektim.. hemen gittim babama, anlattım derdimi.. yalnız anlatırken de dokunsan ağlayacak gibiydim :) hatta gözlerimin dolduğunu hissettim :))
sonra ben yine bir şekilde gittim carrefoura.. işimi hallettim..
sonradan düşününce iyiki de evin yakınında durmuş diyorum , zira E-5de falan dursa napardım bilmiyorum.. zincirlemenin ilk halkası olurdum heralde.. Allah muhafaza..

eve gelince hala sinirimi atabilmiş değildim, ben de sıkıntıdan ne yapiim diye düşünürken mutfağa attım kendimi ve sizinle de paylaşabilceğim bir kurabiye yaptım.. :)) sonra betüle gittim, o da çay demledi, afiyet oldu bize..
annemin tarif defterinden buldum tarifi.. ben size de yazayım belki denemek istersiniz.. denemek istemesseniz bile, ben en azından postumu doldurmuş olurum :p
resimde gördüğünüz üzere, azıcık tipsiz bişi ama lezzetli..

mısır gevrekli kurabiye
malzemeler:
1 su bardağı mısır gevreği
1 yumurta
1 su bardağı sıvı yağ
150 gr. beyaz peynir
1 paket kabartma tozu
1 su bardağı yoğurt
un( un miktarı belirsiz, kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edilebilecek kadar)

yapılışı:
siz nasıl yaparsınız bilmiyorum, ama ben şöyle yaptım.. bütün malzemeleri karıştırdım birbirine.. aslında mısır gevreğini karıştırmamam gerekiyormuş, ama ben bunu sonradan farkettim.. hamura kurabiye şeklini verdikten sonra bulamak içinmiş meğer.. ben bilemedim hamura karıştırdım..
hamuru yağurun, istediğiniz şekli verin.. mısır gevreğine de bulayın, sonra 150 derece sıcaklıkta atın fırına..
fırından çıkınca da afiyetle yiyin emi :) ben sevdim, böle kıtır kıtır bişi oldu.. yalnız yağı biraz fazla geldi bana sanki.. belki daha az koyulsa daha güzel olabilirdi..

kıymetimi bilin, geçen yazıda sizi teknolojik olarak bilgilendirdim, şimdi de kurabiye tarifi verdim.. hangi sitede gördünüz böyle bir hizmeti :pp

şaka bir yana.. vakit ayırıp okuduğunuz için teşekkür ederim efendim.. Allah'a emanet olun hepiniz.. Selametle..
bu arada yazmadan geçip kendime haksızlık etmiim dedim.. Bugün benim doğum günüm.. biraz daha yaşlanmış oldum yani..(Serraaa.. beni aydınlat kaç yaşında oldum ben şimdi :p)
Allah hepimize hayırlı ömürler versin.. tebrikleriniz için şimdiden teşekkür ederim.. :)

14 yorum:

Serra dedi ki...

dogumgunun tekrar kutLu oLsun canim, nice seneLere.. ya$ mevzuna girmieLim cunku cikamioruzzz. :D
benden kucukSun dieLim, o yeter! ;P
bu arada araba o kadar ariza yapmi$ tamam kotu bi durum da, kizim sen de akillansana yane. Bi kere bozulsa tamir olmadan ben direksiyon ba$ina gecemem gibi gelio nedense. Absurd bi yerde stop edince napcaksin sonna, cix cix.. tehlikeliiii :) neySe kazasiz belasiz atlatmi$sin cok $ukur. Tamir edildi mi sonunda? pirates`a da git artiiiiiiiik :D
muCx bitanemm

~Serra

Gulos dedi ki...

Kubi$,
Bence arabaya koyduğun benzinde bir problem var.Nitekim kirli benzin arabanın sebebsiz yere istop etmesine neden oluyor yada tekliyor araba.Bizim önceki de böyle sorrunlar çıkardı.Benzin filtresini temizletirsen sanırım sorun çözülür.
Birde doğum günün kutlu olsun.Sen 87 doğumlu olduğuna göre tam 20 yaşındasın tebrik ederim :) .
Sevgilerimi sunuyorum canım sana.

Adsız dedi ki...

Kübra doğum günün kutlu olsun. Tarif için teşekkürler ederim hemen deniyeceğim.
Kendine dikkat et.

Ömer FK dedi ki...

oha iyiki dogdun..Haberim yoqtu yalan yokk...yolu yarıladın sende heh..o diil de sendeki cesarete şaştım.Madem arac sorunlu ne dıye ınat edıosun kı..Cevır ordan bı sarı bin istediğin yere gitt...Streese degmez..neyse degıstırıcekmışsınız zaten erol amcadan duyduklarıma göre..Hadı hayırlı ugurlu olsun sımdıden..

Gamzeli dedi ki...

Canım doğum günün kutlu olsun, nice mutlu yaşlara :))

Araba mevzusuna hiç girmeyeyim, çünkü anlamam :)))

Pasha, Pachee and Me dedi ki...

amanda kubilik post yazmisss:) happy birthdayyy guzelimmm:) mucxxx:) araba artik beni satin dio sanirim eheh zaten onun uzerine malum yaziyi kazidiklarindan sora gitmeliydi ehuehueh :P harpi eskide diil nie bu kadar sorun cikario ki...benimki de gecenlerde a/c den sicak hava veriodu yaz ortasi kafayi yersin:))) biktim arabanin sorunlarindan :)

Adsız dedi ki...

Canımmm Doğum günün kutlu olsun Hyaırlı uzun ömürler... Aklımdaydı ama dün öyle bir dandik gündü ki herşey uçtu gitti beynimden hatta sor hale ablanla berna ablan nasıl fırçaladılar beni msnde bi ben bilirim yani kimse değil ahh ahh içimi nereye dökeceğimi sapıttım burdan okumazlar nasılsa ;)
Araban ne kuzum senin :P murat 131 falan mı ona mı taktırdınız otomatik vitesi dakka başı duruyo yoksa benzini mi bitiyo bu benzin olayını eşim 3 kez yaşadı ama hala akıllanmadı sinyal yansa da daha gider diye doldurmuyor bakalım 4. de nerde kalcaz :P hayır sonra kendi güneşin altında yürüyo en yakın benzinciye bir pet benzin :))) görmelisin halini :D
2 saat ütü ha valla bi birikti ki 4 saatte çıkılmayacak durumdayım hepsini atmak geliyor içimden :Pkurabiyedeki mısır gevreği ne kız cornflakeslerden mi :D anlama özürlüyüm mısır unu mu ki diye düşündüm de sonra acaba galeta unu mu dedimdi :) özlemişim pamuğum öpüyorum

Nasıl geçti habersiz... dedi ki...

ben buraya dün yorum yazmıştımyaaa,nereye uçtu oo? :(

ah sahi yaa,benim canım kızımın doğum günü. insan doğurdğunu unuturmu ne ayıp. demiştiiiim..(
Allah'ım hayırlı ömür versin,hiç yolundan ayırmasın gülüm benim.

ve o araba seni sevmiyor :P demiştim.

Nasıl geçti habersiz... dedi ki...

heh bu sefer kontrol ettim. gitti..)

Adsız dedi ki...

Nice senelere Allah ömür boyu huzur mutluluk versin.Mısır gevreğini karıştırdığın bölümde koptum yalnız :)) Afiyet olsun!

Bu fz hanımcığımla sizin arabadan çektiğinizi kimse çekmemiştir yahu pardonnn arabaların sizlerden çektiğini dicektim hehe :D Dikkat et gülüm öptüm!

---OPTiO--- dedi ki...

oyy oyy oyy..canim benim..dogumgununu nasil kacirdim ben yaa..acayip kizdim simdi kendime....bitanem..nice senelere..tüm güzellikler seninle olsun.....yeni yasin sana en güzel mutluklari beraberinde getirsin ve yine yeni yasinda araban hic yolda kalmasin:)))

kocamman öpüyorum seniikübracim...ufak kizz..komsum :D hehhe..cizirtini :D

Adsız dedi ki...

merhaba hem geçmiş olsun hem de nice yıllara ayrıca anne için de Allah kavuştursun.Ben de bu bozulma olayına yeni bir boyut kazandırayım istedim yanlış anlamadıysam eğer araba evden ayrılmak istemiyor dikkat ettiğim kadarı ile hep evden çıktıktan sonra durmuş araban bence evinizi çok seviyor:)))

Kübra dedi ki...

herkese teşekkürlerr tebrikler için :)

Yelda Özyurt dedi ki...

Cok hossun kibus, kurabiyen hic fena gozukmuyor:) Su arabaya bir baktirsan, iyi cesaret cikiyorsun yola..
Optum canim..